Πολιτισμός|30.04.2020 15:52

Αγωνιούν οι καλλιτέχνες για την ακύρωση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων

Newsroom

Η αβεβαιότητα για το πολιτιστικό καλοκαίρι, προκαλεί αγωνία και ανασφάλεια στον χώρο των Τεχνών. Οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού που μαστίζεται από την ανεργία, ζητούν τη μέριμνα της πολιτείας ώστε να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με τις ανάλογες προδιαγραφές ασφάλειας. 

Διαβάστε ακόμα: Φοίβος Δεληβοριάς: Η κυβέρνηση οδηγεί τους ανθρώπους του πολιτισμού στον αφανισμό

«Περιμέναμε όλοι κάτι ν' ανακοινωθεί και να αφορά αυτό τον σημαντικό χώρο των καλλιτεχνών. Είναι σημαντικό στοιχείο στην ισορροπία της ζωής. Το πνεύμα είναι σημαντικό πράγμα. Για να φάει το πνεύμα, θα πρέπει να υπάρχουν εκφραστές του» τόνισε ο Γιάννης Ζουγανέλης στο δελτίο ειδήσεων του OPEN. «Μετά το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη νιώθουμε όλοι οι καλλιτέχνες λίγο περίεργα. Δεν υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο πότε θα επιστρέψουμε στην εργασία μας κι αυτό είναι πολύ στενάχωρο. Φαντάζομαι ότι θα παρθούν κάποια μέτρα και γι' αυτό» επισήμανε ο Μίλτος Πασχαλίδης.  

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έχει προσφύγει στους ειδικούς, στην Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και αναμένει τις επόμενες ημέρες απάντηση ώστε να ανακοινώσει μέτρα για την διοργάνωση εκδηλώσεων. «Ο χώρος βρίσκεται σε μία απόλυτη παγωμάρα. Ελπίζω και εύχομαι τις επόμενες μέρες κάποιος να ασχοληθεί με αυτούς τους ανθρώπους και να μην αναγκαστούμε ξανά να διευκρινίσουμε ποια είναι η δουλειά που κάνουμε και να μην πούμε σε διαδικασία συζήτησης για το αν η Τέχνη είναι απαραίτητη ή όχι» υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζάς. 

Ο Σωκράτης Μάλαμας αφιέρωσε ένα τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη στους ομοτέχνους του. Για τους οποίους η αδιαφορία της κυβέρνησης είναι πνιγμός και εξαφάνιση, όπως αναφέρει σε ιδιόχειρο σημείωμά του που δημοσίευσε στο Facebook. 

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΛίνα ΜενδώνηΓιάννης ΖουγανέληςΣωκράτης Μάλαμας