Πολιτισμός|02.05.2020 17:56

Μάλαμας - Τσανακλίδου: Ευθείες βολές εναντίον της κυβέρνησης

Newsroom

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Σωκράτης Μάλαμας γνωστοποίησε ότι σταματά τα live μέσα από τα social media, αφού τελειώνει σταδιακά και η περίοδος του εγκλεισμού. «Η επικοινωνία μας έφτασε στο τέλος της» αναφέρει σε ανάρτησή του και προσθέτει ότι η κατάσταση μοιάζει «με πείραμα κοινωνικού ελέγχου, πλανητικών διαστάσεων, δομημένο πάνω στον φόβο για υπαρκτούς και ανύπαρκτους λόγους».

Διαβάστε ακόμα: Φοίβος Δεληβοριάς: Η κυβέρνηση οδηγεί τους ανθρώπους του πολιτισμού στον αφανισμό

Συγκεκριμένα ο Σωκράτης Μάλαμας έγραψε: 

«Αγαπητοί φίλοι καλημέρα
Η επικοινωνία μας έφτασε στο τέλος της
Ευχαριστούμε για την πολύτιμη παρέα σ’ αυτό το ταξίδι του εγκλεισμού.
Η κατάσταση μοιάζει με πείραμα κοινωνικού ελέγχου, πλανητικών διαστάσεων, δομημένο πάνω στον φόβο για υπαρκτούς ανύπαρκτους λόγους. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μπορεί να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, με προφάσεις παράξενες. (Δεν ακυρώνονται εύκολα αποφάσεις που έχουν παρθεί σε περιόδους ανάγκης).
Καλή συνέχεια με καρδιά και Νου.
Μας λείπετε ήδη.
Σωκράτης Μάλαμας».

Ο Μάλαμας σχολίασε και το γεγονός ότι ο χώρος του πολιτισμού και οι καλλιτέχνες πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση διεξαγωγής φεστιβάλ και πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα δημοσίευσε στο Facebook ένα χειρόγραφο μήνυμα και τραγούδησε ένα κομμάτι με νόημα, όπως κάνει κάθε μέρα κατά την περίοδο του lockdown.

Διαβάστε ακόμα: Κραυγή αγωνίας και πρόβλημα επιβίωσης των καλλιτεχνών: «Πνίγεται» ο Πολιτισμός

«Το σημερινό τραγούδι είναι αφιερωμένο σε όλους τους φίλους – συνεργάτες – γνωστούς και αγνώστους από όλο το φάσμα των τεχνών και από όλους τους κλάδους των εργασιών. Η αδιαφορία και ο προγραμματισμός της παρούσας κυβέρνησης για όλους αυτούς είναι πνιγμός και εξαφάνιση, μάλλον με πολύ στοχευμένη πρόθεση».

Τσανακλίδου: «Δεν περίμενα τίποτε καλύτερο απ’ τη δράκα απατεώνων που μας κυβερνά»

Ευθείες βολές εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Τάνια Τσανακλίδου με αφορμή την αγνόηση από τη μεριά της πολιτείας των αιτημάτων για το ζήτημα της υποστήριξης των καλλιτεχνών, μουσικών και των ανθρώπων του πολιτισμού, που βάλλονται από τις επιπτώσεις του κορονοϊού. Χαρακτηριστικά, σε ανάρτησή της στο Facebook, τονίζει: 

«Με τις εκάστοτε εξουσίες ποτέ δεν τα πήγα καλά και πάντοτε κρατούσα αποστάσεις, γι αυτό και δεν θα μπω στη λογική να παρακαλέσω για βοηθήματα και ελεημοσύνες. Ενα σύγχρονο, δημοκρατικό κράτος οφείλει να μεριμνά για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες του κάθε φορά που κινδυνεύει η ζωή μας και η επιβίωση μας, όταν, μάλιστα, το ίδιο το κράτος αναστέλλει όλες τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες. Δεν περίμενα τίποτε καλύτερο απ΄ την δράκα απατεώνων που μας κυβερνά. Να ξέρουν όμως ότι τους περιμένουμε στην κάλπη κι εκεί θα καταλάβουν μια για πάντα το πως αντιλαμβανόμαστε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Οψόμεθα, κύριοι».

 

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΤάνια ΤσανακλίδουΚορονοϊόςκαραντίναΣωκράτης Μάλαμας