Πολιτισμός|19.12.2018 15:28

Forbes: Ο Τζορτζ Λούκας είναι ο πιο πλούσιος διάσημος Αμερικανός

Newsroom

O 74χρονος σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας, δημιουργός της αυτοκρατορίας του «Star Wars», βρίσκεται στην κορυφή του ετήσιου καταλόγου του περιοδικού Forbes, με τους πλουσιότερους Αμερικανούς «celebrities». Ο συγγραφέας, σκηνοθέτης, παραγωγός και δημιουργός του διαστημικού saga διαχειρίζεται μια περιουσία που αγγίζει τα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προήλθε από την πώληση, ύψους 4,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων, της εταιρείας παραγωγής LucasFilm στη Walt Disney Co το 2012, σύμφωνα με το Forbes.

Ο επίσης σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, που έκλεισε τα 72 του χρόνια στις 18 Δεκεμβρίου, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του καταλόγου με περιουσία ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η καριέρα του Σπίλμπεργκ ως σκηνοθέτη, συγγραφέα και παραγωγού διαρκεί σχεδόν 50 χρόνια με επιτυχίες όπως τα «Σαγόνια του Καρχαρία», τον «E.T.», τη «Λίστα του Σίντλερ».

 

Η πλουσιότερη γυναίκα του Forbes είναι η 64χρονη Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση. Η Όπρα, η οποία πρόσφατα έχασε τη μητέρα της, έχει μια περιουσία που εκτιμάται στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

T

Ο θρύλος του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν κατέκτησε την τέταρτη θέση, με περιουσία στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νέα είσοδος στη λίστα είναι η επιχειρηματίας και μέλος την οικογένειας Καρντάσιαν, Κάιλι Τζένερ, η οποία είδε την περιουσία της να εκτοξεύεται κυρίως λόγω των εσόδων από τη σειρά προϊόντων ομορφιάς «Kylie Cosmetics». Η 21χρονη Τζένερ βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να αναδειχθεί στη νεαρότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο, σημειώνει το Forbes.

T

H Τζένερ βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας μαζί με τον ράπερ Τζέι Ζι, με τις περιουσίες τους να υπολογίζονται στα 900 εκατομμύρια δολάρια.

Οι διάσημοι που φιγουράρουν στη λίστα του Forbes έχουν περιουσίες που ανέρχονται σε 18,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Ισλανδίας, σύμφωνα με το περιοδικό.

Τζορτζ ΛούκαςΌπρα ΓουίνφρεϊΧόλιγουντ