Πολιτισμός|10.09.2020 20:15

Diana Rigg: Πέθανε στα 82 η σταρ του Game Of Thrones και κορίτσι του Bond

Newsroom

Η βετεράνος της ηθοποιίας Νταϊάνα Ριγκ (Diana Rigg), κορίτσι του James Bond και πρωταγωνίστρια της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones (ως Olenna Tyrell) πέθανε στα 82 της χρόνια. Τον θάνατο της Αγγλίδας ηθοποιού δημοσίευσε ο δημοσιογράφος του BBC, Lizo Mzimba, στο Twitter.

Η Νταϊάνα Ριγκ έπαιξε τον ρόλο της Countess Tracy di Vicenzo στην έκτη ταινία Bond με τίτλο «On Her Majesty's Secret Service». Επίσης, συμμετείχε στους «The Avengers» ως «Emma Peel».

T

Η κόρη της επιβεβαίωσε τον θάνατό της και αποκάλυψε ότι είχε διαγνωσθεί με καρκίνο τον περασμένο Μάρτιο. «Η αγαπημένη μου μαμά πέθανε γαλήνια στον ύπνο της σήμερα το πρωί, στο σπίτι με την παρουσία όλης της οικογένειας. Πέθανε από καρκίνο, με τον οποίο διαγνώστηκε τον Μάρτιο και πέρασε τους τελευταίους μήνες της ζωής της χαρούμενη με αναμνήσεις από την εκπληκτική ζωή της, μια ζωή γεμάτη αγάπη, γέλιο και βαθιά υπερηφάνεια για το επάγγελμά της. Θα μου λείψει απερίγραπτα». 

Η Νταϊάνα Ριγκ (Diana Rigg) ήταν ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Δημοτικότητα άρχισε να λαμβάνει, όταν τη δεκαετία του 1960, υποδύθηκε την Emma Peel, στη σειρά «Οι Εκδικητές» πλάι στον Πάτρικ ΜακΝι. Ενώ, από το τη δεκαετία του 2010, ξεκίνησε να συμμετάσχει στη δημοφιλής σειρά Game of Thrones, ως Olenna Tyrell. Η καριέρα της στο θέατρο ήταν εκτενής, ενώ μεταξύ άλλων είχε υποδυθεί τη Μήδεια, σε θέατρα του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, ρόλος που της χάρισε, το 1994, το βραβείο Tony.

To 1988, μπήκε στο Order of the British Empire, και το 1994, έγινε Dame. Το επαγγελματικός της ντεμπούτο στο θέατρο το έκανε το 1957, στο Ο κύκλος με την κιμωλία και εντάχθηκε στη Royal Shakespeare Company, το 1959. Το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ, το έκανε το 1971, με το έργο Abelard & Heloise. Έχει βραβευθεί, επίσης, με ένα BAFTA, για τον ρόλο της στη μίνι-σειρά του BBC, Mother Love, και με ένα Emmy, για τον ρόλο της, ως Mrs. Danvers, στη μίνι-σειρά Rebecca, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα.

Για τον ρόλο της Ολένα Ταϊρέλ η Νταϊάνα Ριγκ (Diana Rigg) έχει προταθεί τρεις φορές για βραβείο Emmy.

Δεκάδες χρήστες του Twitter έκαναν αναρτήσεις για τον θάνατό της.

T
T
T
T
T
Game of ThronesDiana Rigg