Πολιτισμός|05.10.2020 12:18

Πέθανε η Κύπρια ηθοποιός Άλκηστις Παυλίδου

Newsroom

«Έφυγε» από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής, σε ηλικία 74 ετών, η αγαπημένη Κύπρια ηθοποιός Άλκηστις Παυλίδου. Ο θάνατός της σκόρπισε θρήνο στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο, καθώς τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο. Η δημοφιλής ηθοποιός πέθανε λίγο πριν τα σημερινά της γενέθλια!

Η Άλκηστις Παυλίδου ήταν αδελφή του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού Νίκου Χαραλάμπους και μητέρα των ηθοποιών Χριστίνας και Κύνθιας Παυλίδου. Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 5 Οκτωβρίου 1946. Από παιδί σε ηλικία μόλις έντεκα χρόνων λάμβανε μέρος σε παιδικά προγράμματα του ΡΙΚ στο ραδιόφωνο και μετά στη τηλεόραση.

Η Άλκηστις Παυλίδου ήταν ήδη παντρεμένη και μητέρα της Χριστίνας, τριών ετών, όταν παράτησε τα πάντα για να σπουδάσει ηθοποιός. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τελειώνοντας τις θεατρικές τις σπουδές το 1976 επιστρέφει στη Κύπρο.

Facebook

Ξεκίνησε από το ΡΙΚ από τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Στο ΘΟΚ μπήκε το 1977 όπου συνεργάστηκε σαν τακτική ηθοποιός μέχρι το 2002. Στο ΘΟΚ της δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σημαντικούς ρόλους σε παραστάσεις στη Κύπρο και το εξωτερικό όπως: «Ικέτιδες», «Τρωάδες», «Οθέλλος» και άλλες.

Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούσε σε τηλεοπτικές σειρές με μεγάλη επιτυχία όπως στις:«Βουράτε γειτόνοι», «Βεντέτα», «Μόνο μια φορά», «Γενιές της σιωπής», «Τα ρόδα της οργής» και άλλες.

Η κόρη της Κύνθια Παυλίδου έγραψε στο Facebook. «Έτσι θα σε θυμάμαι πάντα.... Με αυτό το χαμόγελο... Χαρούμενη, αισιόδοξη, δοτική, αγαπησιάρα, ψυχάρα.... Ό,τι και να γράψω είναι λίγο για σένα μανούλα μου. Ψυχή μου εσύ. Σε ευχαριστώ για όλα».

θάνατοςΆλκηστις ΠαυλίδουΚύπροςηθοποιός