Πολιτισμός|31.12.2018 13:29

Μάθημα Σολφέζ : Πασχάλης, Αργυράκη, Ουίλιαμς στην κηδεία της Μαριάννας Τόλη

Newsroom

Στην κηδεία της Μαριάννας Τόλη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών βρέθηκαν τα τρία υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής της Eurovision του 1977, που γνώρισαν επιτυχία με το «Μάθημα Σολφέζ» του Γιώργου Χατζηνάσιου.

Ο Πασχάλης Αρβανιτίδης, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς και η Μπέσσυ Αργυράκη παραβρέθηκαν στην κηδεία της ηθοποιού, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 29/12 μετά από μάχη με τον καρκίνο. 

Σε ένα συγκινητικό περιστατικό οι τρεις τους αγκαλιάστηκαν  - με την Μπέσσυ Αργυράκη να μην συγκρατεί τα δάκρυά της. 

Ρόμπερτ Ουίλιαμς
Μπέσσυ Αργυράκη (NDP photo)

Η Μπέσσυ Αργυράκη μάλιστα αποχαιρέτησε την καλή της φίλη και μέσω Facebook, όπου έγραψε: «Αγαπημένη μου Μαριάννα, συναδελφάκι μου γλυκό, θα μας λείψεις για τόσα πολλά πράγματα. Για την γλυκύτητά σου, την καλοσύνη σου, την απλότητα, την ποιότητά σου σαν άνθρωπος, την προσφορά σου στον πολιτισμό αυτής της χώρας, την θετική σου ενέργεια, την γνώση σου, τον σεβασμό σου στον συνάνθρωπο. Εκεί που πας, ανάμεσα στους όμοιούς σου, τους αγγέλους, να ξεκουραστείς από αυτή την ανελέητη αρρώστια που δεν χαρίζει σε κανέναν. Να ναι ελαφρύ το χώμα, σαν την περπατησιά σου και χρυσός ο δρόμος προς την αιωνιότητα, σαν την καρδιά σου. Θα σε θυμάμαι πάντα».

Πασχάλης Αρβανιτίδης (NDP photo)

Περισσότερα στο: Μαριάννα Τόλη: Το τελευταίο αντίο στο Α΄ Νεκροταφείο (pics)

Μάθημα Σολφέζ -1977

Ήταν 7 Μαΐου του 1977, οι τέσσερίς τους ανέβηκαν στην σκηνή τoυ 22ου διαγωνισμού της Eurovision τραγουδώντας το «Μάθημα Σολφέζ» σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους Σέβης Τηλιακού. Το μάθημα Σολφέζ στον διαγωνισμό του 1977 έλαβε 92 πόντους, τερματίζοντας στην 5η θέση στον αγώνα ανάμεσα σε 18 χώρες. Το 2014 η Μαριάννα Τόλη είχε βρεθεί ξανά με τους Πασχάλη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς και Μπέσυ Αργυράκη και τραγούδησαν το «Μάθημα Σολφέζ» μαζί με το συγκρότημα Μέλισσες.

 
Μαριάννα Τόλη