Πολιτισμός|19.11.2020 19:23

Η μεγάλη αντεπίθεση της HBO με πρωταγωνίστρια τη Wonder Woman

Newsroom

Το πολυαναμενόμενο σίκουελ της ταινίας «Wonder Woman» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τα Χριστούγεννα, στην streaming υπηρεσία της HBO, καθώς και σε όσες κινηματογραφικές αίθουσες θα είναι ανοιχτές εκείνη την περίοδο.

Το «Wonder Wonder 1984», η πολυαναμενόμενη συνέχεια της επιτυχημένης ταινίας της DC, ήταν από τις ταινίες που άλλαξαν πολλές φορές ημερομηνία κυκλοφορίας στα σινεμά, λόγω κορονοϊού.

Τελικά, αποφασίστηκε από το στούντιο των Warner Bros να κυκλοφορήσει την ημέρα των Χριστουγέννων, 25 Δεκεμβρίου δηλαδή, στη streaming πλατφόρμα HBO Max. Η ταινία θα παραμείνει στην πλατφόρμα για έναν μήνα χωρίς επιπλέον χρέωση ενοικίασης.

Μάλιστα, το στούντιο θα επιχειρήσει να κυκλοφορήσει την ταινία και στις αίθουσες εκτός Αμερικής στις 16 Δεκεμβρίου.

Τα νέα μοιράστηκαν η σκηνοθέτις της ταινίας Patty Jenkins και η πρωταγωνίστρια Gal Gadot στα social media, γράφοντας: «Η ώρα έφτασε. Σε κάποια φάση πρέπει να επιλέξεις να μοιραστείς όση αγάπη και χαρά μπορείς να δώσεις, πέρα από όλα τα άλλα. Αγαπάμε την ταινία μας, όπως αγαπάμε και τους θαυμαστές μας, οπότε ελπίζουμε πραγματικά η ταινία μας να φέρει λίγη χαρά και ανακούφιση σε όλους εσάς την περίοδο των γιορτών. Παρακολουθήστε την στους κινηματογράφους, όπου είναι ασφαλές να συμβεί (τσεκάρετε την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει οι αίθουσες για να το πετύχουν!) ή στην ασφάλεια του σπιτιού σας μέσω HBO Max, όπου δεν είναι. Καλές γιορτές σε όλους σας. Ελπίζουμε να απολαύσετε την ταινία μας όσο απολαύσαμε και εμείς την παραγωγή της».

T

Διαθέσιμη για έναν μήνα

Η WarnerMedia ανακοίνωσε ότι η ταινία, υπό τον τίτλο «Wonder Woman 1984», η συνέχεια δηλαδή του blockbuster του 2017 με πρωταγωνιστή την Gal Gadot θα είναι διαθέσιμη για ένα μήνα στο HBO Max.

Τα έσοδα δεν αναμένεται σε καμία περίπτωση να είναι τα ίδια με τη διανομή της ταινίας σε κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ την ίδια στιγμή, ζητούμενο παραμένει ακόμη το πότε και πόσες αίθουσες θα ανοίξουν εν μέσω Covid-19. Eντούτοις η είδηση που χαροποίησε την παγκόσμια κοινότητα σινεφίλ, αποδεικνύει ότι η WarnerMedia σκοπεύει να αλλάξει την αφήγηση του HBO Max.

Από το λανσάρισμα του περασμένου Μαΐου, το HBO Max συγκέντρωσε συνολικά 8,6 εκατ. χρήστες (από κοινού το HBO και το HBO Max έχουν συνολικά τα 38 εκατ. συνδρομητές). Συγκριτικά να σημειώσουμε ότι το Disney Plus που κυκλοφόρησε πριν περίπου ένα χρόνο, αυτή τη στιγμή μετρά 73 εκατ. συνδρομητές. Το AppleTV Plus διαθέτει αντίστοιχα, 34 εκατ.

Ωστόσο, με μία ταινία όπως το «WW84», το HBO Max έχει την ευκαιρία να κάνει ένα δυναμικό come back μέχρι τα τέλη του 2020, καθώς οι ταινίες που προωθήθηκαν στις υπηρεσίες streaming της πλατφόρμας - λόγω κορονοϊού -, ήταν ταινίες μεσαίου έως χαμηλού προϋπολογισμού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι «Hamilton» (Disney Plus) και «Borat 2» (Amazon Prime Video). Ακόμη και η ταινία της Disney, «Mulan», «μετακόμισε» στο Disney Plus, με κυριολεκτικά άλλη τιμή. Η ταινία κόστισε 30 επιπλέον δολάρια σε όσους συνδρομητές θέλησαν να την δούν κατά τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας της. Πείραμα που βέβαια δεν αποδείχτηκε κερδοφόρο.

Σημειώνεται επίσης ότι, η WarnerMedia διαθέτει στατιστικά από το πρώτο λανσάρισμα του «Tenet» στην πλατφόρμα του online streaming, ταινίας που προβλήθηκε στις αίθουσες κατά τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αν και η ταινία άγγιξε έσοδα των 350 εκατ.δολαρίων παγκοσμίως, μόλις 56 εκατ. δολάρια συγκεντρώθηκαν στα ταμεία των αιθουσών στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιβεβαιώνοντας ότι το κοινό εξακολουθεί να δυσκολεύεται στην επιστροφή του στην απόλυτη κανονικότητα και την pro-covid era. 

Wonder Woman 1984σινεμάWonder WomanHBO MaxHBO