Πολιτισμός|19.02.2021 21:35

Λιγνάδης στο OPEN: «Έχω μια ολόκληρη χώρα εναντίον μου, αρμόδια τα δικαστήρια»

Newsroom

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μιλώντας στο Open, απαντά στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία τον χαρακτήρισε «έναν επικίνδυνο άνθρωπο» στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα την Παρασκευή. Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρει τα εξής: «Αν είμαι επικίνδυνος ή όχι άνθρωπος, είτε στη δουλειά μου είτε στη ζωή μου, αυτό νομίζω θα το αποφασίσουν άλλα θεσμικά όργανα. Αυτό λέει το κράτος δικαίου. Αυτό αποφασίζεται, δεν προαποφασίζεται».

Ερωτηθείς αν έχει εγκληθεί από τον εισαγγελέα. ο Δημήτρης Λιγνάδης απαντά: «Τι εννοείτε; Aν έχω εγκληθεί από το λαϊκό αίσθημα; Έχω μια ολόκληρη χώρα εναντίον μου. Δεν έχω τίποτα τέτοιο (εννοώντας ότι δεν έχει εγκληθεί από τον εισαγγελέα). Αν εγκληθώ για κάτι, η επικινδυνότητα κάποιου ανθρώπου δεν κρίνεται από λαϊκά δικαστήρια, δεν κρίνεται από τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα. Κρίνεται θεσμικά».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κατά Μενδώνη: Μνημείο απάτης η συνέντευξη για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Λίνα Μενδώνη: Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι επικίνδυνος άνθρωπος 

Μιλώντας σε ενημέρωση στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Πολιτισμού η κυρία Μενδώνη ανέφερε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ προσωπικός της φίλος και πως ο ίδιος δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019 αλλά πως έχει μια σχέση αδιάληπτη με το Εθνικό Θέατρο. Απαντώντας στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η Λίνα Μενδώνη ανέφερε «πρωταγωνίστριά του στους Πέρσες, ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου» και πρόσθεσε «εκείνη την εποχή δεν είδα τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος». «Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού. 

Η υπουργός Πολιτισμού κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή πρόσθεσε ότι αισθάνεται και προσωπικά εξαπατημένη από τον τέως Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.  «Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά την συνέντευξη του Ν.Σ». Η υπουργός Πολιτισμού ξεκαθάρισε επίσης ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης: Δημήτρης Λιγνάδης σε Λίνα Μενδώνη - Αν είμαι επικίνδυνος, θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη

MeTooΔημήτρης Λιγνάδηςυπουργείο ΠολιτισμούΛίνα Μενδώνη