Πολιτισμός|11.01.2019 13:20

Κάρολος Καμπελόπουλος: Έφυγε από τη ζωή ο κομμωτής της Μαρίας Κάλλας

Newsroom

Ο σπουδαίος και πολυπράγμων καλλιτέχνης Κάρολος Καμπελόπουλος άφησε το βράδυ της Πέμπτης την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Χανίων που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, σε ηλικία 86 ετών.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στον χώρο που δημιούργησε σε ένα αναπαλαιωμένο ενετικό κτίσμα στην Χατζημιχάλη Νταλιάνη, το γνωστό σε όλους «Μοναστήρι του Καρόλου».

«Αυτό το κτίριο το αγόρασα πριν από 15 χρόνια. Ήταν ένα ερείπιο. Ήθελα, όμως, γυρίζοντας από το εξωτερικό να κάνω κάτι για την πατρίδα μου. Έφτιαξα μέσα σε αυτό το κτίριο το εργαστήρι μου, το θέατρο της Μαρίας Κάλλας, το κομμωτήριό μου, μία αίθουσα εκθέσεων και το σπιτικό μου», είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του.

Από τα χέρια του κορυφαίου κομμωτή πέρασαν μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος, όπως η Μαρία Κάλλας, η Μπριζίτ Μπαρντό και η Κατρίν Ντενέβ. «Την ομορφιά την βλέπω στα μάτια. Όταν ένας άνθρωπος σου μιλάει και δεν σε κοιτάζει, είναι άσχημος στα μάτια μου. Από εκεί βλέπω την αλήθεια της ψυχής», είχε αναφέρει στην ίδια συνέντευξή του. 

Ο Κάρολος Καμπελόπουλος γεννήθηκε στο Κάιρο το 1931 από Έλληνες γονείς. Τα περισσότερα χρόνια της ζωής του εργάστηκε στο Παρίσι, όπου συνεργάστηκε με την L’ oreal και με το διάσημο κομμωτήριο των αδερφών Carita.

H κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 13:00 από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στη Σπλάντζια, ενώ η σορός θα βρίσκεται στον ίδιο ναό από τις 12 το μεσημέρι. Η ταφή του θα γίνει στο νεκροταφείο του Αγίου Λουκά στα Χανιά.

Μαρία ΚάλλαςθάνατοςκομμωτήςΧανιά