Πολιτισμός|13.06.2021 23:32

Καλλιμάρμαρο: Από το ιστορικό μνημείο σε ολόκληρο τον κόσμο η «Μade in Greece» συλλογή του Dior

Newsroom

Την συλλογή ενδυμάτων «Made in Greece» θα παρουσιάσει την Πέμπτη 17 Ιουνίου ο διεθνής Οίκος Υψηλής Ραπτικής Dior από το Καλλιμάρμαρο, ενώ η εκδήλωση θα έχει παγκόσμια προβολή και θα μεταδοθεί ζωντανά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα φώτα του Καλλιμάρμαρου θα ανάψουν στις 20:00 για να ξεκινήσει το project «Dior Celebrates Greece», με το οποίο  ο Οίκος τιμά τη χώρα μας και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μέρος του οποίου είναι το defile στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι εικόνες της Αθήνας και της Ελλάδας θα φθάσουν παντού, όπως και η μοναδικότητα των δημιουργιών του Dior με τα ελληνικά στοιχεία και την ελληνική σφραγίδα.

Μετάδοση σε όλη την Ελλάδα

Ο διεθνής Οίκος προκειμένου να τιμήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τεχνίτες που θα δημιουργήσουν τα εντυπωσιακά φορέματα, θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών (από το Σουφλί μέχρι την Καλαμάτα) όπου ζουν και εργάζονται οι Έλληνες δημιουργοί, να παρακολουθήσουν live σε κατάλληλους ανοικτούς χώρους το εντυπωσιακό event στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Η ίδια δυνατότητα θα δοθεί το βράδυ της Πέμπτης και στους κατοίκους της πρωτεύουσας που θα μπορούν να δουν ζωντανά τη φαντασμαγορική εκδήλωση που τιμά την Ελλάδα, στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στον ιστορικό θερινό κινηματογράφο Cine Paris στην καρδιά της Πλάκας.

Η συνδρομή των Ελλήνων

Να σημειωθεί ότι οι δημιουργίες που θα παρουσιαστούν στο ιστορικό μνημείο έχουν σχεδιαστεί από Ελληνίδες και Έλληνες τεχνίτες δημιουργούς που ζουν και εργάζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως το Σουφλί, το Άργος και η Καλαμάτα. Η συνεργασία τους, μάλιστα, αναμένεται να συνεχιστεί και μετά το τέλος των εκδηλώσεων του Οίκου στην Αθήνα, ενώ οι θέσεις εργασίας δεν αφορούν μόνο αυτούς.

Όλες οι ειδήσεις

Πανελλήνιες 2021: Οι 18 κανόνες επιτυχίας στις εξετάσεις για τους υποψήφιους όλων των κατηγοριών

Roland Garros: Δάκρυα Τσιτσιπά μετά τον αγώνα - Εγκώμια από Τζόκοβιτς

Κορονοϊός - Στο τραπέζι το «προνόμιο»: Χωρίς μάσκα οι εμβολιασμένοι από 1 Ιουλίου

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Τι αλλάζει σε εκπαίδευση, ΚΤΕΟ και point system

Καλλιμάρμαροελληνική επανάστασηChristian Dior