Πολιτισμός|15.06.2021 14:30

Κατάμεστο το Ηρώδειο στη συναυλία για τα 30 χρόνια του ΜΜΑ - Παρούσα και η Σακελλαροπούλου

Newsroom

Eπετειακή συναυλία με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Στην συναυλία παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Οι θεατές του κατάμεστου Ωδείου Ηρώδου Αττικού παρακολούθησαν μια μεγαλειώδη συναυλία με τον μαέστρο-μύθο Ζούμπιν Μέτα, τον διεθνώς καταξιωμένο βιολονίστα Πίνχας Ζούκερμαν και την περίφημη Ορχήστρα του Φλωρεντινού Μουσικού Μαΐου σε έργα Γιοχάννες Μπραμς. Είναι η πρώτη φορά που το ΜΜΑ συμμετέχει στο Φεστιβάλ με συναυλία κλασικής μουσικής.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών, Κατερίνα Ευαγγελάτου (NDP photo)

Ζούμπιν Μέτα, ο μάγος του πόντιουμ

H λέξη «φαινόμενο» ταιριάζει απόλυτα στον Ζούμπιν Μέτα. «Δεν υπάρχει πιο αντιπροσωπευτικός όρος για να περιγράψουμε το επίπεδο της τέχνης του». Την παραπάνω άποψη της διεθνούς κριτικής έχουν δείξει να συμμερίζονται πλήρως οι έλληνες θεατές, κάθε φορά που ο πολυβραβευμένος μαέστρος επισκέπτεται τη χώρα μας.

Ο μάγος του πόντιουμ έχει τη μακροβιότερη και λαμπερότερη καριέρα: στην 50χρονη πορεία του στις μουσικές σκηνές έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.000 συναυλίες και στις πέντε ηπείρους, ενώ έχει διευθύνει πάμπολλες όπερες στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού (NDP photo)

Πίνχας Ζούκερμαν, ένας πολυδιάστατος βιολονίστας

Σολίστ του βιολιού και της βιόλας, μαέστρος αλλά και μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου, ο Πίνχας Ζούκερμαν είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο περιζήτητους και πολυδιάστατους σολίστ της εποχής μας. Με ζηλευτή καριέρα πέντε δεκαετιών, φημίζεται για τον εκφραστικό λυρισμό των ερμηνειών του και την αψεγάδιαστη μουσικότητά του.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού (NDP photo)

Ορχήστρα του Φλωρεντινού Μουσικού Μαΐου (Maggio Musicale Fiorentino Orchestra)

Ιδρύθηκε το 1928 από τον διακεκριμένο αρχιμουσικό Vittorio Gui [Βιττόριο Γκούι] με το όνομα «Stabile Orchestrale Fiorentina». Από το ξεκίνημά της είχε έντονη συναυλιακή δραστηριότητα, πλαισιώνοντας ορχηστρικά πολλές παραγωγές όπερας στο Teatro Comunale της Φλωρεντίας. Το 1933, η Ορχήστρα συνέβαλε στη δημιουργία του υψηλού κύριους Φεστιβάλ του Φλωρεντινού Μουσικού Μαΐου, μιας από τις παλαιότερες καλλιτεχνικές διοργανώσεις της Ευρώπης, από το οποίο και προέρχεται το όνομά της.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου-Παύλος Κοτσώνης-Λίνα Μενδώνη-Zubin Mehta / Ωδείο Ηρώδου Αττικού (NDP photo)
Ωδείο Ηρώδου Αττικού (NDP photo)
Κατερίνα Ευαγγελάτου και Zubin Mehta (NDP photo)

Όλες οι ειδήσεις

Eva Herzigova: Διακοπές στη Σαντορίνη για το διάσημο μοντέλο των 90ς

Παναγιώτα Βλαντή: Γάμος στην Ύδρα για την ηθοποιό - «Τον θαυμάζω γιατί έχει παλέψει στη ζωή του»

Ο πατέρας της Meghan Markle αποκαλύπτει: Ο ρόλος της Όπρα και η απαγόρευση να δει τα εγγόνια του

Survivor 4 αποχώρηση: Η «συγγνώμη» του Σάκη Κατσούλη και ένα αντίο από την Καρολίνα

Λίνα ΜενδώνηΜέγαρο Μουσικής ΑθηνώνΚατερίνα ΣακελλαροπούλουΗρώδειοΦεστιβάλ Αθηνών