Πολιτισμός|15.06.2021 15:45

Dior Celebrates Greece: Οι πρώτες εικόνες από τις πρόβες στο Καλλιμάρμαρο

Newsroom

Εντατικές οι προετοιμασίες στο Καλλιμάρμαρο όπου την Πέμπτη 17 Ιουνίου ο διεθνής Οίκος Υψηλής Ραπτικής Christian Dior θα παρουσιάσει την συλλογή ενδυμάτων «Made in Greece», σε μια εκδήλωση που θα έχει παγκόσμια προβολή και θα μεταδοθεί ζωντανά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα φώτα του Καλλιμάρμαρου θα ανάψουν στις 20:00 για να ξεκινήσει το project «Dior Celebrates Greece», με το οποίο  ο Οίκος τιμά τη χώρα μας και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μέρος του οποίου είναι το defile στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι εικόνες της Αθήνας και της Ελλάδας θα φθάσουν παντού, όπως και η μοναδικότητα των δημιουργιών του Dior με τα ελληνικά στοιχεία και την ελληνική σφραγίδα.

Να σημειωθεί ότι οι δημιουργίες που θα παρουσιαστούν στο ιστορικό μνημείο έχουν σχεδιαστεί από Ελληνίδες και Έλληνες τεχνίτες δημιουργούς που ζουν και εργάζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως το Σουφλί, το Άργος και η Καλαμάτα. Η συνεργασία τους, μάλιστα, αναμένεται να συνεχιστεί και μετά το τέλος των εκδηλώσεων του Οίκου στην Αθήνα.

T

Έλληνες και Ελληνίδες θα είναι και οι φωτογράφοι που θα αναλάβουν τη φωτογράφιση της Cruise συλλογής του Dior σε διάφορα σημεία των Αθηνών και όχι μόνο, ενώ και εκατοντάδες άλλοι επαγγελματίες Ελληνίδες και Έλληνες, μουσικοί, καλλιτέχνες, τεχνίτες, και τεχνικοί, θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση του σόου.

Dior Celebrates Greece - Κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό fashion show

Καλλιμάρμαρο ετοιμασίες για επίδειξη Dior (ΙΝΤΙΜΕ)

Ο διεθνής Οίκος προκειμένου να τιμήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τεχνίτες που θα δημιουργήσουν τα εντυπωσιακά φορέματα, θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών (από το Σουφλί μέχρι την Καλαμάτα) όπου ζουν και εργάζονται οι Έλληνες δημιουργοί, να παρακολουθήσουν live σε κατάλληλους ανοικτούς χώρους το εντυπωσιακό event στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Η ίδια δυνατότητα θα δοθεί το βράδυ της Πέμπτης και στους κατοίκους της πρωτεύουσας που θα μπορούν να δουν ζωντανά τη φαντασμαγορική εκδήλωση που τιμά την Ελλάδα, στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στον ιστορικό θερινό κινηματογράφο Cine Paris στην καρδιά της Πλάκας.

Καλλιμάρμαρο ετοιμασίες για επίδειξη Dior (ΙΝΤΙΜΕ)

Τίτλος της συλλογής «Mother Goddesses»

Η Μαρία Γκράτσια Κιουρί θα τιμήσει τη Μητέρα-Θεά, «ένα πραγματικά εμπνευσμένο ταξίδι για να ανακαλύψουμε ξανά τις ξεχασμένες ρίζες του πολιτισμού μας», όπως η ίδια η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior αναφέρει.

Στόχος των πρότζεκτ αυτών του Dior, στο πλαίσιο της παρουσίασης κάθε χρόνο των Cruise συλλογών του, είναι η ανάδειξη κάθε φορά και μιας νέας γωνιάς της Μεσογείου και μαζί της ιστορίας της, του πολιτισμού της και φυσικά της μόδας. Ετσι, μετά το Μαρόκο και το Λέτσε, ήρθε η σειρά της Ελλάδας, σε μια στιγμή, μάλιστα, που συμπληρώνονται 60 χρόνια από την εμβληματική φωτογράφιση του Dior στην Ακρόπολη.

Καλλιμάρμαρο ετοιμασίες για επίδειξη Dior (ΙΝΤΙΜΕ)
Καλλιμάρμαρο ετοιμασίες για επίδειξη Dior (ΙΝΤΙΜΕ)

Πριν την live προβολή του σόου από το Καλλιμάρμαρο στο ΚΠΙΣΝ, θα προβληθεί κομμάτι του ντοκιμαντέρ από το συναρπαστικό road trip της Μαρία Γκράτσια Κιουρί (Maria Grazia Chiuri) από την Κνωσό μέχρι τους Δελφούς με στόχο να αναδείξει το αρχέτυπο της Μεγάλης Μητέρας - Θεάς στην πανάρχαια Μεσόγειο, που είναι βαθιά ριζωμένο στον ανθρώπινο ψυχισμό και ήθελε τη γυναίκα ως μητέρα και δημιουργό, μια ισχυρή φιγούρα που αντλεί δύναμη από αυτές τις δύο ιδιότητες.

T
T

Όλες οι ειδήσεις

Eva Herzigova: Διακοπές στη Σαντορίνη για το διάσημο μοντέλο των 90ς

Παναγιώτα Βλαντή: Γάμος στην Ύδρα για την ηθοποιό - «Τον θαυμάζω γιατί έχει παλέψει στη ζωή του»

Lisa Banes: Νεκρή στα 65 της η ηθοποιός - Θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη

Πέτρος Φιλιππίδης: Τον διέγραψαν από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών - Επανεξετάζεται ο Χαΐκάλης

επίδειξη μόδαςChristian DiorΚαλλιμάρμαρο