Πολιτισμός|06.07.2021 19:42

Κομισιόν: 14 εκατ. ευρώ για στήριξη πολιτιστικών χώρων στην Ελλάδα

Newsroom

14 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη πολιτιστικών χώρων στην Ελλάδα ενέκρινε η ευρωπαϊκή επιτροπή. Το ελληνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τέχνης και της ψυχαγωγίας και έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων για την κάλυψη της απώλειας εσόδων από πωλήσεις εισιτηρίων που υπέστησαν οι δικαιούχοι λόγω του κλεισίματος και άλλων περιορισμών που επέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Το σύστημα θα είναι ανοικτό σε εταιρείες που παρουσίασαν, μεταξύ άλλων, ελάχιστη μείωση του κύκλου εργασιών κατά 20% από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019. Σκοπός του συστήματος είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες ρευστότητάς τους προκειμένου να διασφαλίσουν συνέχεια των δραστηριοτήτων τους.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό σύστημα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, η υποστήριξη δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία, όπως προβλέπεται από το προσωρινό πλαίσιο. Η ενίσχυση θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα - Χαρδαλιάς: Τέλος οι όρθιοι σε μπαρ, βαριά πρόστιμα και λουκέτα

Χαϊδάρι: Θύμα σωματεμπορίας η 17χρονη που είχε εξαφανιστεί

Πάτρα: Διασωληνώθηκε η 27χρονη που είχε εμβολιαστεί με Johnson & Johnson

ορονοϊός: Βόμβα διασποράς τα πάρτι γνωστού μπιτς μπαρ στην παραλιακή

μέτρα ενίσχυσης πολιτισμούΚομισιόνΚορονοϊόςπανδημίαοικονομική ενίσχυσηεπιχορήγηση