Πολιτισμός|30.07.2021 18:41

A Corfu Design Route: Μία διαδρομή για να ανακαλύψεις την «κρυμμένη» Κέρκυρα

Newsroom

Λέγεται «A Corfu Design Route» και είναι ο οδηγός που σε καλεί να ανακαλύψεις την «κρυμμένη», αυθεντική, δημιουργική και σύγχρονη Κέρκυρα. Το «Corfu Design Route» συγκεντρώνει δέκα δημιουργούς που δίνουν το στίγμα της σύγχρονης Κέρκυρας της δημιουργίας και του design σε έναν μοναδικό οδηγό που σε κάνει να δεις την Κέρκυρα με «άλλο μάτι».

Σε κρυφές γωνιές πολυσύχναστων οδών, σε καντούνια, στις παρυφές της πόλης της Κέρκυρας, αλλά και σε ήσυχα χωριά, ανάμεσα σε υπεραιωνόβιους ελαιώνες και στην κυριολεκτική άκρη της Ελλάδας, οι designers, τα brands και οι δημιουργοί που απαρτίζουν το «Corfu Design Route» σας καλούν να δείτε την Κέρκυρα μέσα από την δική τους ματιά και τις δικές τους δημιουργίες.

Η Χριστίνα Μαρτίνη, ιδρυτής του οδηγού, δηλώνει: «Μαζευτήκαμε δέκα δημιουργοί που ζούμε στην Κέρκυρα και εμπνεόμαστε από το μαγευτικό περιβάλλον της και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την σύγχρονη δημιουργία που εδράζει στο νησί μας και την σύγχρονη ματιά μας. Είμαστε μια κοινότητα δημιουργών και συγχρόνων brands με κοινές αξίες και οπτική, που μεγαλώνει κάθε χρόνο και αυτή την κοινότητα θα θέλαμε να ανακαλύψετε».

Μυρτώ Ζηρίνη

Η συνιδρυτής του οδηγού, Μυρτώ Ζηρίνη, προσθέτει: «Χαιρόμαστε που μας δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουμε μια άλλη πτυχή της Κέρκυρας. Το νησί μας προσφέρει πολλά περισσότερα από τον γνωστό καλοκαιρινό ήλιο και την θάλασσα μιας και εδώ και καιρό φιλοξενεί μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγχρονη δημιουργική κοινότητα. Το "Corfu Design Route" είναι μια πρόσκληση και μια πρόκληση από μας να αλλάξουμε το γνωστό αφήγημα της Κέρκυρας εστιάζοντας πια στην υπεύθυνη τοπική παραγωγή, την καινοτομία και την ιδιαιτερότητα μας που προσδίδει ο τόπος. Μέσω του "Corfu Design" Route έχουμε πλέον τον τρόπο ν' αποκαλύπτουμε την Κέρκυρα που εμπνέει». 

Κέρκυραμόδαταξίδισχεδιαστές