Πολιτισμός|30.08.2021 10:00

Ed Asner: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο ηθοποιός του θρυλικού Mary Tyler Moore Show

Newsroom

Ο Εντ Άσνερ (Ed Asner), ο σπουδαίος κωμικός ηθοποιός που έγινε διεθνώς γνωστός ως «Λου Γκραντ» τις δεκαετίες του 1970 και ’80 και τιμήθηκε με επτά βραβεία Εμμι, πέθανε σε ηλικία 91 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

«Λυπούμαστε που ανακοινώνουμε ότι ο πολυαγαπημένος πατριάρχης μας πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τη λύπη μας. Με ένα φιλί στο κεφάλι – Καληνύχτα μπαμπά, σ’ αγαπάμε», έγραψε η οικογενεια στο Twitter.

Ο Άσνερ, που ήταν γνωστός για τις φιλελεύθερες απόψεις και υπήρξε πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών τη δεκαετία του 1980, ειχε επικρίνει την ανάμιξη των ΗΠΑ σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής επί προεδρίας του Ρόναλντ Ρίγκαν – που είχε επίσης υπάρξει πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών.

T

Ο Εντ Άσνερ έγινε γνωστός παίζοντας στην κωμική σειρά «Mary Tyler Moore» από το 1970 μέχρι το 1977. Στη συνέχεια, ο χαρακτήρας που έπαιζε, ο Λου Γκραντ, απέκτησε το δικό του σόου, για μια πενταετία όμως αυτή τη φορά η σειρά ήταν δραματική και όχι κωμωδία.

Αργότερα δάνεισε τη φωνή του σε πολλές σειρές κινουμένων σχεδίων και σε ταινίες. Πιο χαρακτηριστική είναι η φωνή του στην ταινία «Ψηλά στον Ουρανό» (Up). Συνολικά προτάθηκε για βραβείο Εμμι 20 φορές στην καριέρα του και το κέρδισε 7 – περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον άνδρα ηθοποιό.

T

Παρέμεινε ενεργός μέχρι και τα 90 του, κάνοντας εμφανίσεις σε σειρές όπως οι «Dead to Me» και «Cobra Kai».

T

Όλες οι ειδήσεις

Glenn Close: Στην Αθήνα η διάσημη ηθοποιός για τα γυρίσματα της σειράς «Τεχεράνη»

Sharon Stone: Διασωληνωμένος ο ανιψιός της ηθοποιού - «Χρειαζόμαστε ένα θαύμα»

Anya Taylor Joy: Η σταρ του Queen's Gambit ζούσε με αναψυκτικά διαίτης, τσιγάρα και καφέ

50 Χρόνια Μανώλης Μητσιάς - Μισός αιώνας με τραγούδια και ιστορίες

θάνατοςκωμικόςηθοποιός