Πολιτισμός|09.10.2021 19:34

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκινημένος στο μνημόσυνο ο εγγονός του - «Μου λείπει τρομερά ο παππούς»

Newsroom

Σαράντα ημέρες έχουν περάσει από τότε που ο Μίκης Θεοδωράκης άφησε την τελευταία του πνοή για τη γειτονιά των αγγέλων. Στο μνημόσυνο που τελέστηκε στην Κρήτη το παρών έδωσε και ο εγγονός του μεγάλου μας συνθέτη, Άγγελος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης.

Η δήλωση του εγγονού του Μίκη Θεοδωράκη

Λίγο μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο ίδιος μίλησε στο creta24 προκαλώντας συγκίνηση. «Έχουμε έρθει στο πατρικό του παππού. Είμαστε συγκινημένοι όλο αυτό το διάστημα. Ο παππούς μου μού λείπει πάρα πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που μας στηρίζει με την αγάπη του και μας κρατάει όρθιους όλες αυτές τις μέρες που είμαστε στη στεναχώρια μας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον παππού, Μίκη Θεοδωράκη: «Πολύ απλά και ανθρώπινα θα σας πω ότι εμένα μου λείπει ο παππούς μου, ένας άνθρωπος που ήταν τόσο γλυκός και είχε τρομερή αγάπη για όλους τους ανθρώπους που ήταν κοντά του».

Ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, μουσικός και αυτός, δήλωσε υπερήφανος ήταν τόσα χρόνια δίπλα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη. «Δεν μπορώ να σας μιλήσω για το έργο του γιατί εμείς είμαστε γεννημένοι μέσα στο έργο του. Δεν ασχολήθηκα ποτέ να μελετήσω το έργο του. Ο ίδιος μάς τα διηγούνταν σαν ιστορίες πάντοτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 2.197 κρούσματα, 36 θάνατοι, 331 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: Μονοκλωνικό αντίσωμα στη μάχη κατά της long covid – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Ενώσεις Καταναλωτών για μέτρα στήριξης: Χαμηλό το ποσό επιδότησης - Θα κρυώσουν νοικοκυριά

Κακοκαιρία Αθηνά: Νέα επιδείνωση την Κυριακή - Πού θα σημειωθούν έντονες καταιγίδες

Mπουρλά: Η Pfizer ετοιμάζει χάπι κατά του κορονοϊού για ασθενείς στο σπίτι

ΧανιάμνημόσυνοΜίκης ΘεοδωράκηςΚρήτη