Πολιτισμός|28.11.2021 02:19

Γιάννης Ζουγανέλης, Λευτέρης Ελευθερίου και Βανέσα Αδαμοπούλου: Χριστούγεννα στο Μαρκόπουλο

Newsroom

Φέτος τα Χριστούγεννα, ο Άνθρωπος Ορχήστρα Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος ανοίγει τις πόρτες του Πολυχώρου Εκδηλώσεων στο Ωδείο του στο Μαρκόπουλο και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια πληθώρα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων: Γιάννης Ζουγανέλης, Λευτέρης Ελευθερίου, Βανέσα Αδαμοπούλου, Scarlet Nights, Priftis Arfanis’ Trivolis’ Swing Trio, Μιμή Ανθουλή και Γιώργος Δέτσης είναι τα πρώτα ονόματα που ετοιμάζονται να δώσουν μια αποκεντρωμένη πρόταση πολιτισμού στα Μεσόγεια.

Το παιδικό πρόγραμμα συνεχίζεται με την παράσταση «Μια τρελή τρελή Αλαφαβήτα: ο Αλφαβητούλης και ο Άνθρωπος Ορχήστρα σε Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες». Ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος παρουσιάζουν στα παιδιά με διασκεδαστικό τρόπο και μέσα από τραγούδια τα γράμματα της Αλφαβήτας σε μια εορταστική εκδοχή της παράστασης που παίχτηκε με επιτυχία. Αλλά και ο Καραγκιόζης μας βάζει τα γιορτινά του: παρέα με τους άλλους ήρωες σκιών της λαϊκής μας παράδοσης τραγουδάει παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα στο Θέατρο Σκιών: «Το Χριστουγεννιάτικο Δώρο του Καραγκιόζη». Δύο παιδικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική επί σκηνής!

Το πρόγραμμα για «μεγάλους» ανοίγει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου με τους Priftis’ Arfanis’ Trivolis’ Swing Trio σε μια βραδιά με κλασσικές τζαζ συνθέσεις, εκτελεσμένες με αγάπη και σεβασμό στην παράδοση της swing jazz μουσικής μέσα από ένα ιδιαίτερο ηχητικό πρίσμα. Οι Αντώνης Πρίφτης και Αντώνης Αρφάνης στην κιθάρα και ο Περικλής Τριβόλης στο κοντραμπάσο υποδέχονται τους λάτρεις του είδους αλλά και όσους θέλουν να ακούσουν ένα μουσικό είδος με ακουστικό ήχο, έντονο ρυθμικό και αυτοσχεδιαστικό στοιχείο και υψηλό επίπεδο εκφραστικότητας από κορυφαίους δεξιοτέχνες μουσικούς.

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Ζουγανέλης μας επισκέπτεται και μας παρουσιάζει μια μουσική διαδραστική παράσταση άκρως εξομολογητική: αποκαλύπτεται, αυτοσαρκάζεται, αυτοαναδεικνύεται, αυτοκαταρρίπτεται και αποδομείται, μέσω προσωπικών βιωματικών ιστοριών, μέσω της ποίησης και της ανθολόγησης των πιο επικοινωνιακών του κομματιών. Μαζί του ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος βάζει τη δική του μουσική πινελιά και στο πλάι του οι μουσικοί Αλέξανδρος Ζουγανέλης και Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου θα μας ξεσηκώσουν με τραγούδια έντεχνα και λαϊκά οι: Μιμή Ανθουλή στο τραγούδι, Γιώργος Δέτσης στη φωνή και το μπουζούκι και Νίκος Γάλλος στα πλήκτρα. Θα γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα και θα τραγουδήσουμε μαζί τους αγαπημένες επιτυχίες που μας έχουν κάνει συντροφιά σε λύπες, σε χαρές, σε έρωτες, σε γιορτές, σε παρέες στις παραλίες. Μια βραδιά γεμάτη κέφι και τραγούδι και ανέμελη διάθεση.

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου: Βανέσα Αδαμοπούλου Live. Η αγαπημένη ηθοποιός και τραγουδίστρια έρχεται στο Μαρκόπουλο με ένα πρόγραμμα που έχει τη λάμψη των Χριστουγέννων. Με την αισθησιακή φωνή της και την αιθέρια παρουσία της η Βανέσα θα μας ταξιδέψει από απρόσμενα μουσικά μονοπάτια στις Cabaret του μεσοπολέμου, τις μπουάτ του 60, τις ελαφρολαϊκές σκηνές και τα κοσμικά κέντρα του 50 μέχρι και τις μουσικές σκηνές των 90’s. Μαζί της οι μουσικοί Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος στο πιάνο και Χάρης Κωνσταντόπουλος στο σαξόφωνο και το κλαρινέτο.

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου το δίδυμο Λευτέρης Ελευθερίου και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος αφήνουν τον ηλεκτρικό ήχο και μας γυρνάνε στην εποχή των μπουάτ σε ένα ακουστικό πρόγραμμα. Ξανασυστήνουν πρόσωπα και μουσικές του χθες και του σήμερα με χιούμορ αλλά και τρυφερότητα και γίνονται μαζί μας μια παρέα κλείνοντας πονηρά το μάτι στα στερεότυπα. Δύο πληθωρικοί καλλιτέχνες σε minimal αλλά γιορτινή διάθεση μας ταξιδεύουν σε αγαπημένα μουσικά μονοπάτια. Μαζί τους στο πιάνο και το ακορντεόν ο Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος.

Κυριακή 2 Ιανουαρίου ο νέος χρόνος μας κάνει ποδαρικό με Scarlet Nights με τη Δώρα Τσίγκα στη φωνή, τον Σωτήρη Πέπελα στην τρομπέτα και τον Οδυσσέα Κωνσταντόπουλο στο πιάνο. Το τρίο θα μας ταξιδέψει πίσω στην εποχή των vocal jazz, των blues, και του swing, σε ακουστική διάθεση, με επιρροές από την Billie Holliday μέχρι τον Tom Waits και από την Nina Simone και τον Nat King Cole μέχρι την Etta James, αλλά και με διασκευές σύγχρονων καλλιτεχνών του χώρου. Και αυτά είναι μόνο η αρχή..

Ταυτόχρονα με τα μαθήματα του Ωδείου που συνεχίζονται σε Κλασική, Μοντέρνα και Παραδοσιακή Μουσική η Αίθουσα Εκδηλώσεων ανοίγει την αυλαία της και για ομαδικές δραστηριότητες:

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη: KRAV MAGA: 18:00 Τμήμα Αυτοάμυνας για παιδιά 19:15 Krav Maga Ενηλίκων

Κάθε Πέμπτη: ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ στις 17:30

Κάθε Παρασκευή: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ LATIN: 19:30 Τμήμα Αρχαρίων, 20:30 Τμήμα Προχωρημένων

Κάθε Σάββατο: ΤΜΗΜΑ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ στις 16:00

Οι παραπάνω παραστάσεις και δραστηριότητες φιλοξενούνται στην ανακαινισμένη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου «Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος» στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Ένας χώρος που φιλοδοξεί να γίνει ένα αποκεντρωμένο εναλλακτικό στέκι μουσικής, θεάτρου και πολιτισμού.

Αλκιβιάδης ΚωνσταντόπουλοςΓιάννης ΖουγανέληςΛευτέρης ΕλευθερίουΒανέσσα ΑδαμοπούλουΧριστούγεννα