Πολιτισμός|29.01.2019 20:38

Έκθεση φωτογραφίας «είμαι»: Εννέα πρόσωπα μοιράζονται τον εαυτό τους

Newsroom

Μια διαφορετική έκθεση για τον εαυτό μας και πώς αυτός προσδιορίζεται από τις προσωπικές μας στιγμές, τον ιδιωτικό μας χώρο, την καθημερινή μας ρουτίνα, αυτά που αγαπάμε και εκείνα που φοβόμαστε, εκείνα που είμαστε και εκείνα που θέλουμε να γίνουμε, ανοίγει τις πόρτες της την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Στον τίτλο ''είμαι'' περικλείονται εννέα «πρόσωπα» που μέσα από 60 (αυτο)πορτραίτα επιχειρούν να μοιραστούν τις πτυχές του εαυτού τους.

Κάποιοι εστιάζουν σε αντικείμενα, άλλοι σε στιγμές, κάποιοι επιλέγουν αλληγορικές αναπαραστάσεις, ενώ άλλοι πιο άμεσες και ρεαλιστικές απεικονίσεις. Οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν στο κοινό τις προσωπικές τους στιγμές, τους χώρους που περιβάλλουν την καθημερινή τους ζωή και μας αποκαλύπτουν μία φωτογραφική οπτική του εαυτού τους. Πειραματίζονται με τη σκηνοθεσία, τη στάση του σώματος, τους συμβολισμούς και το χώρο στον οποίο βρίσκονται, ανακαλύπτοντας πτυχές του εαυτού τους και αποτυπώνοντάς τες μέσα από τον φακό.

Όλα τα έργα της έκθεσης είναι αποτέλεσμα του εργαστηρίου της Δήμητρας Παπαγεωργίου με τίτλο: ''H τέχνη του (αυτο)πορτραίτου''. Η Δήμητρα είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Φωτογραφίας του ΠΑΔΑ και απόφοιτη της σχολής φωτογραφίας Orama Photography Studies. Διδάσκει φωτογραφία από το 2016, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλαπλά σεμινάρια και ξεχωρίσει με το έργο της σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς και εκθέσεις. Η απεικόνιση του εαυτού αποτελεί το επίκεντρο του καλλιτεχνικού της έργου, με βασικούς γνώμονες τη σκηνοθεσία και το σουρεαλισμό.

Συμμετέχοντες

Τάσος Βελίσκος, Νικήτας Δουκιαντζάκης, Δημήτρης Καράβολος, Αχιλλεία Μαυρογιάννη, Ζωή Μέλλιου, Άννυ Μότσιου, Μαρία Παπαναστασίου, Κατερίνα Σβορώνου, Ανδρέας Σταυρίδης.

Διδασκαλία: Δήμητρα Παπαγεωργίου

Επιμέλεια Έκθεσης: Ανδρέας Δημητρέλης (Ιστορικός Τέχνης)

Γραφιστική Eπιμέλεια: Φωτεινή Μασίκα

Έκθεση φωτογραφίας ''είμαι''

Διεύθυνση: Trii Art Hub, Δράκου 9 Κουκάκι, (50 μέτρα από τη στάση Μετρό "Συγγρού Φιξ", έξοδος Δράκου)
Εγκαίνια: Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 31 Ιανουαρίου - 03 Φεβρουαρίου
Ώρες λειτουργίας έκθεσης:

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 20:00 - 00:00
Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου: 13:00 - 20:00

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου: 13:00 - 20:00

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου: 13:00 - 20:00

Είσοδος Ελεύθερη
http://www.trii.gr/
http://dimitrapapageorgiou.gr/
https://www.fotinimasika.com/

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Δήμητρα ΠαπαγεωργίουTrii Art HubΈκθεση φωτογραφίας «είμαι»