Πολιτισμός|12.12.2021 15:13

Anne Rice: Πέθανε η συγγραφέας του βιβλίου «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα» - Ο «Λεστάτ» γίνεται τηλεοπτική σειρά

Newsroom

Η Αν Ράις (Anne Rice), συγγραφέας του γοτθικού μυθιστορήματος «Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Όπως αναφέρει το BBC, η δημοφιλής συγγραφέας, τα βιβλία της οποίας έχουν ξεπεράσει τις 150 εκατομμύρια πωλήσεις, πέθανε το βράδυ του Σαββάτου περιτριγυρισμένη από μέλη της οικογένειάς της.

Ανν Ράις - Το βιβλίο «Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα» εκδόθηκε το 1976 και έγινε best seller

Η Ανν Ράις έφυγε από τη ζωή εξαιτίας επιπλοκών στην υγεία της μετά από εγκεφαλικό, όπως ανακοίνωσε ο γιος της Κρίστοφερ Ράις στη σελίδα της στο Facebook. «Τις τελευταίες της ώρες, κάθισα δίπλα της στο κρεβάτι του νοσοκομείου αναλογιζόμενος με δέος τα επιτεύγματα και το κουράγιο της» έγραψε ο γιος της συγγραφέως, και ο ίδιος συγγραφέας, στην ανάρτησή του.

Το βιβλίο «Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα» εκδόθηκε το 1976 και έγινε best seller. Το 1994 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές τον Τομ Κρουζ (στον ρόλο του βρικόλακα Λεστάτ) και τον Μπραντ Πιτ (στον ρόλο του Λούι), σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στις αίθουσες. Στην ταινία και ο Αντόνιο Μπαντέρας με τη νεαρή Κίρστεν Ντανστ.

Η Ράις - την οποία οι θαυμαστές της αποκαλούν «μητέρα των βαμπίρ» - έγραψε μια σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστή τον γοητευτικό και επικίνδυνο «Λεστάτ», που ονομαζόταν «Τα χρονικά του βαμπίρ». Ένα ακόμη από τα μυθιστορήματα αυτής της σειράς με τίτλο «Η Βασίλισσα των Καταραμένων» μεταφέρθηκε επίσης στον κινηματογράφο το 2002. Η Ράις ασχολήθηκε επίσης και με την ερωτική λογοτεχνία, γράφοντας με ψευδώνυμα, όπως το «Αν Ράμπλινγκ».

 

To «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα» γίνεται τηλεοπτική σειρά

Το κανάλι AMC έδωσε το πράσινο φως για τη μεταφορά του βιβλίου «Συνέντευξη με Εναν Βρικόλακα» από τον Μπράιαν Φούλερ στη μικρή οθόνη. Ο Μπράιαν Φούλερ συνεργαζόταν με την Αν Ράις και τον γιο της, Κρίστοφερ για να γράψουν τον πιλότο. Σύμφωνα με το Deadline η σειρά θα ολοκληρωνόταν μέσα στο 2022 με τον Μαρκ Τζόνσον, γνωστό από τις σειρές «Breaking Bad» και «Better Call Saul», να αναλαμβάνει την παραγωγή μαζί με τους Αν και Κρίστοφερ Ράις, ενώ ο Ρόλιν Τζόουνς («Friday Night Lights», «Perry Mason») θα έγραφε το σενάριο και των οκτώ επεισοδίων της πρώτης σεζόν.

 

θάνατοςτηλεοπτική σειράσυγγραφέας