Πολιτισμός|03.07.2022 18:20

Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

Newsroom

Σε ηλικία 83 ετών άφησε την τελευταία πνοή της η αγαπημένη ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, που αγαπήθηκε από το κοινό για τις ερμηνείες της αλλά ιδιαίτερα για τον ρόλο της Ντένης Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».

Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, μέσα από το προφίλ του στο Facebook. «Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί… Ντινακι μας, που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνειες στο Θέατρο κι ανεπαναληπτες δημιουργίες κάθε ειδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ»

Δούλευε σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της

Γεννημένη στη Σάμο, στις 31 Δεκεμβρίου του 1938 η Ντίνα Κώνστα αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της. Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965.

Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας».

Ωστόσο, το κοινό την αγάπησε ιδιαίτερα, για την ερμηνεία της σαν Ντένη Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Έχει δηλώσει πως έγινε ηθοποιός επειδή είναι αυτοκαταστροφικό άτομο. Η Ντίνα Κώνστα έχει εκφράσει ανοιχτά τις πολιτικές της απόψεις. Έχει θέσει υποψηφιότητα με τον Συνασπισμό στις Ευρωεκλογές του 1999, στις βουλευτικές εκλογές του 2000, και στις βουλευτικές εκλογές του 2004.

Νοσηλευόταν σε ίδρυμα με άνοια

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso» τον περασμένο Απρίλιο, η 83χρονη ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, έπασχε από άνοια και εδώ και κάποιο διάστημα βρισκόταν σε ίδρυμα της Αθήνας για ηλικιωμένους. Όπως αναφερόταν στο εν λόγω ρεπορτάζ, στο πλευρό της ήταν η αγαπημένη της ανιψιά.

Η σπουδαία ηθοποιός από την δεκαετία του ’70 και μέχρι -και πριν από λίγα χρόνια- διέγραψε μια μεγάλη καριέρα, με ανεπανάληπτες ερμηνείες σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.

Πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας, η ηθοποιός είχε αποφασίσει με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού να φύγει από την Αθήνα και το διαμέρισμά της στο Παγκράτι και να μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος εκτός Αττικής. Φειδωλή στις απαντήσεις της και μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα, η σπουδαία ηθοποιός δε δίστασε τότε να εκμυστηρευτεί για το γεγονός αυτό: «Είναι αλήθεια ότι έχω φύγει από την Αθήνα. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας».

Όλες οι ειδήσεις 

Ανησυχία για το πύρινο μέτωπο στις Πόρτες Αχαΐας: Εκκενώνεται χωριό - Αναφορές ότι οι φλόγες «πέρασαν» στην Ηλεία

Πανελλήνιες 2022: Οι «παγίδες» και οι ευκαιρίες που κρύβει το μηχανογραφικό - Ποια τμήματα δεν «δίνουν» δυνατότητα μετεγγραφής

Σαρώνει η πανδημία: Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό 19χρονη στο «Σισμανόγλειο»

Formula 1: Τρομερό ατύχημα στην πρώτη στροφή του Σίλβερστοουν - Απογειώθηκε και αναποδογύρισε η Alfa Romeo του Ζου!

ηθοποιόςΝτίνα Κώνστα