Πολιτισμός|14.02.2019 11:54

Ο έρωτας του... μολυβένιου στρατιώτη

Μαρία Ριτζαλέου

Η Θεσσαλονίκη και η μέρα των ερωτευμένων ενέπνευσαν τους συντελεστές της παράστασης «Ο μολυβένιος στρατιώτης» που παρουσιάζεται σε σενάριο και σκηνοθεσία της αείμνηστης Μαριάννας Τόλη στο Θέατρο «Αριστοτέλειον». 

Υλοποιώντας την ιδέα της Λίας Κεσοπούλου, βγήκαν στην περιοχή του Λευκού Πύργου και φωτογραφήθηκαν πιο ερωτευμένοι από ποτέ, απαντώντας με μία λέξη στην ερώτηση «τι είναι ο έρωτας;», στέλνοντας μηνύματα αγάπης. 

Κάποιες από τις απαντήσεις ξαφνιάζουν -όπως η «λησμονιά» του Αρσένιου Γαβριηλίδη και η «ψυχή» του Πασχάλη Αραμπατζή. Κάποιες άλλες γλυκαίνουν το πρόσωπο -όπως η «ζάχαρη» του Δημήτρη Δάγκαλη και το «προφιτερόλ» της Μαρίας Elbrus. Κάποιες δημιουργούν αμυδρά χαμόγελα- όπως η «γιορτή» της Νόνικας Μαλκουτζή - και κάποιες προκαλούν μια μικρή ανατριχίλα-όπως το «σκίρτημα» της Δήμητρας-Ιόλης Εξάρχου. 

Οι λέξεις τους γέννησαν πολλά διαφορετικά συναισθήματα -όπως, άλλωστε και ο έρωτας- και μια ιδέα: οι λέξεις να αποτελέσουν έμπνευση για μια Valentine’s-edition φωτογράφηση, σαν αυτή της Μαριάννας Σιδερά, αφιερωμένη στον έρωτα και όλους τους ερωτευμένους.


Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Θεσσαλονίκημιλοβένιος στρατιώτηςΜαριάννα Τόλη