Πολιτισμός|14.10.2022 02:30

Έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Νίκου Καλαφάτη: «Ιστορίες του νερού και της πέτρας»

Newsroom

Στην γκαλερί «ΑΡΓΩ» (Νεοφ.Δούκα 5, Κολωνάκι) εκτίθενται από τις 13 Οκτωβρίου οι δημιουργίες του καλλιτέχνη Νίκου Καλαφάτη. Πρόκειται για έργα ζωγραφικής και γλυπτικής που συγκροτούν την ενότητα «Ιστορίες του νερού και της πέτρας».

Η ζωγραφική, «συνομιλεί» με τη γλυπτική στη νέα δουλειά του Νίκου Καλαφάτη καθώς οι φιγούρες δεσπόζουν στο χώρο, αλλά και στον καμβά. Άλλοτε με «παγωμένη» τη στιγμιαία κίνηση, κι άλλοτε με στάση υπαρξιακή, τα υποκείμενα δηλώνουν την παρουσία τους με φόντο τη θάλασσα και τον άνεμο. Σε όλα έργα, ο νόμος της βαρύτητας δείχνει να αγνοείται. Ο άνεμος όμως είναι παντού και καθιστά τα φτερά, στοιχείο ζωτικής σημασίας για τις μορφές που ταξιδεύουν. Στο βράχο και στη θάλασσα.

Ο Νίκος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε ζωγραφική στην Academia Di Belle Arti της Φλωρεντίας ενώ το 1991 πήρε τριετή υποτροφία στη γλυπτική με επόπτη καθηγητή το Θεόδωρο Παπαγιάννη.

Έχει στο ενεργητικό του 18 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε πλήθος ομαδικών. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

γκαλερίγλυπτικήειδήσεις τώραζωγραφική