Πολιτισμός|24.10.2022 01:30

The World We Make: H ζωγράφος που έκανε το πορτρέτο της Μισέλ Ομπάμα, Amy Sherald, εκθέτει τα έργα της στο Λονδίνο

Newsroom

Στην πρώτη μεγάλη έκθεσή της εκτός ΗΠΑ, η γνωστή ζωγράφος από το πορτρέτο της Μισέλ Ομπάμα, Amy Sherald, εκθέτει στην γκαλερί Hauser&Wirth στο Λονδίνο. «Τα έργα αντικατοπτρίζουν μια επιθυμία να καταγράψω τη ζωή όπως τη βλέπω και τη νιώθω. Τα μάτια μου αναζητούν ανθρώπους που έχουν αυτό το είδος φωτός που δίνει ελπίδα στο σήμερα και στο μέλλον» λέει η ζωγράφος, μιλώντας για τις ελαιογραφίες της που παρουσιάζονται στην έκθεση «The World We Make».

 

Θέματα αρρενωπότητας και αμερικανικής ταυτότητας διαποτίζουν το show. Μεταξύ άλλων, εκτίθεται και μια εντυπωσιακά ανατρεπτική ερμηνεία της φημισμένης μαυρόασπρης φωτογραφίας «V-J Day in Times Square» του Alfred Eisenstaedt που δείχνει ένα ναύτη του Πολεμικού Ναυτικού, με την παράδοση της Ιαπωνίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, να σκύβει και να φιλά μια γυναίκα. Στην ελαιογραφία «For love, and for country» της Sherald, δύο άντρες ντυμένοι με ναυτικά αγκαλιάζονται σε παρόμοια πόζα· το έργο υποσκάπτει την εμβληματική φωτογραφία της νίκης των ΗΠΑ και, παράλληλα, φωτίζει τις αδικίες που αντιμετωπίζουν οι γκέι Μαύροι στις ένοπλες δυνάμεις ακόμη και σήμερα.

Η έκθεση, που ολοκληρώνεται στις 23 Δεκεμβρίου, συνοδεύεται και από την πρώτη περιεκτική μονογραφία για την Amy Sherald η οποία εκδόθηκε από Hauser&Wirth Publishers.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

έκθεσηειδήσεις τώραΛονδίνοζωγράφοςέκθεση ζωγραφικής