Πολιτισμός|16.11.2022 01:30

One Tree Four Seasons: To σουηδικό αρχιτεκτονικό γραφείο UMA και ο καλλιτέχνης Antti Laitinen σε μια εγκατάσταση για κάθε εποχή του χρόνου

Newsroom

Την τρίτη στη σειρά «One Tree Four Seasons» εγκατάστασή τους παρουσίασαν το σουηδικό αρχιτεκτονικό γραφείο Ulf Mejergren Architects (UMA) και ο Φινλανδός καλλιτέχνης Antti Laitinen. Οι δύο πλευρές συνεργάζονται σε ένα δέντρο για να δώσουν τέσσερις διαφορετικές εκδοχές μίας εγκατάστασης, μία για κάθε εποχή του χρόνου, χρησιμοποιώντας υλικά που βρίσκονται στη φύση ανάλογα με την περίοδο.

Το δέντρο, το οποίο έχουν επιλέξει, είναι ένα σκλήθρο που στέκει μοναχικό σε έναν μικρό λόφο με καλυμμένους από βλάστηση βράχους, σε χωράφι νότια της Στοκχόλμης. Οι βράχοι είναι συγκεντρωμένοι λόγω παλιάς γεωργικής πρακτικής, στην οποία ξεχερσώνοντας τη γη συγκέντρωναν τα εμπόδια σε ένα σημείο σχηματίζοντας μικρές «νησίδες».

Για την τρίτη εκδοχή της εγκατάστασής τους, η οποία φέρει την επωνυμία «Season III» και την ξεκίνησαν στα τέλη Οκτωβρίου, οι UMA και Laitinen μάζεψαν φύλλα που είχαν πέσει από το σκλήθρο και τα δέντρα τού γύρω δάσους και τα τοποθέτησαν μέσα στην «κουφάλα» της δομής. Χρησιμοποιώντας αερογεννήτρια περιόρισαν την κίνηση των φύλλων προς τα επάνω και γύρω από τη δομή μέχρις ότου αυτά έπεσαν και πάλι κάτω. Μεγάλο μέρος των φύλλων πέρασε μέσα από την τρύπα της δομής.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εγκατάστασηκαλλιτέχνηςειδήσεις τώρα