Πολιτισμός|03.12.2022 22:00

Αποκάλυψη Γεραπετρίτη στον Guardian: Γίνονται προκαταρκτικές συζητήσεις με το Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Newsroom

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης γνωστοποίησε πως πραγματοποιούνται συζητήσεις -σε προκαταρκτικό επίπεδο- της ελληνικής κυβέρνησης με το Βρετανικό Μουσείο για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ειδικότερα, μιλώντας στον Guardian, είπε ότι «είναι αλήθεια πως υπάρχει διάλογος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Βρετανικού Μουσείου».

«Αυτή τη στιγμή, πρόκειται για προκαταρκτικές συνομιλίες και έχω συναντηθεί με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, για να συζητήσουμε το ζήτημα», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού μέσου, υψηλόβαθμοι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συνομιλίες με το Βρετανικό Μουσείο, οδηγώντας, πιθανόν, στην επίλυση της μακροβιότερης πολιτιστικής διαμάχης: τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα του 5ου αιώνα π.Χ. στην Αθήνα.

Τέλος, αναφέρει ότι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχαν συναντηθεί με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων του Λονδίνου την περασμένη Δευτέρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανικό ΜουσείοΓιώργος Γεραπετρίτηςγλυπτά του ΠαρθενώναGuardianειδήσεις τώρα