Πολιτισμός|01.02.2023 14:00

Κρατερός Κατσούλης: Στη διαμαρτυρία των καλλιτεχνών στο Σύνταγμα - «Αυτά τα διατάγματα είναι μόνο η αρχή»

Newsroom

Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν οι καλλιτέχνες του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), με κύριο αίτημα την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 και την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη μισθολογική βαθμίδα ΤΕ. Στην απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καλλιτεχνικού Προσωπικού ΟΤΑ (ΠΟΚΠ-ΟΤΑ), καθώς και Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Την κινητοποίηση στηρίζει η ΑΔΕΔΥ με τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη (2/2) από τις 11:00 έως τις 14:00 και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης με 3ωρες στάσεις εργασίας (11:00 - 14:00) για τις 1 και 2 Φεβρουαρίου.

Ο Κρατερός Κατσούλης βρέθηκε στη διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας και εκεί τον συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα». «Αυτή η κινητοποίηση έχει άμεση και μεγάλη σημασία, οφείλουμε να είμαστε όλοι οι άνθρωποι εδώ, όχι μόνο εκείνοι που ασχολούνται με οποιαδήποτε μορφής τέχνης. Κατά τη γνώμη μας, η Τέχνη είναι πολιτισμός και χωρίς τον πολιτισμό δεν υφίσταται η ανθρώπινη φύση. Αύριο πρέπει να είμαστε όλοι στη διαδήλωση στο Σύνταγμα. Σκεφτείτε αν θέλετε να ζούμε σε έναν κόσμο που δεν θα υπάρχει η Τέχνη. Αυτά τα διατάγματα και οι νομοθετικές ρυθμίσεις είναι μόνο η αρχή. Ουσιαστικά η αρχή της ρήξης της οποιαδήποτε μορφής εξουσίας με την Τέχνη» επισήμανε ο ηθοποιός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρατερός ΚατσούληςΣΕΗαπεργίαειδήσεις τώρα