Πολιτισμός|23.02.2023 01:30

O ντιζάινερ Paul Smith για την έκθεση που επιμελείται με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Πικάσο

Newsroom

Πεντηκοστή επέτειος φέτος του θανάτου του Πάμπλο Πικάσο στην οικία του στη Mougins στις 8 Απριλίου του 1973 και το Musee National Picasso-Paris φιλοξενεί από τις 7 Μαρτίου έως τις 27 Αυγούστου την έκθεση «Celebration Picasso, La Collection Prends des Couleurs!»· καλλιτεχνικός διευθυντής της έκθεσης, ο φημισμένος Βρετανός ντιζάινερ Paul Smith, ο οποίος μιλά για την προσέγγισή του.

 

Παραδέχεται ότι δεν είναι ειδικός σε θέματα τέχνης. «Έχω αγάπη για την τέχνη όπως έχω αγάπη για κάθε πλευρά του ντιζάιν. Η γενική ιδέα στον πυρήνα του πρότζεκτ ήταν ότι θα αποτελούσε μια ελεύθερη έκφραση του δικού μου τρόπου να δείξω τα έργα του Πικάσο» είπε.

 

«Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το αρχικό αίτημα ήταν ακριβώς να σκεφτώ κάτι που δεν ήταν ακαδημαϊκή προσέγγιση, να κάνω τα πράγματα διαφορετικά για να σηματοδοτήσω την επέτειο. Όντας δημιουργός, ο κόσμος της τέχνης ήταν ανέκαθεν πλαίσιο αναφοράς για μένα, αλλά όταν λέω "τέχνη" δεν εννοώ μόνον "ζωγραφική", εννοώ επίσης τον κόσμο του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, τον συνθέτη όπερας Μπελίνι και την αρχιτεκτονική του Παλάντιο. Αντλώ έμπνευση από οπουδήποτε και από παντού. Ο Πικάσο, βεβαίως, ήταν πάντα κομμάτι αυτής της επιρροής» υπογράμμισε.

 

«Ευελπιστούμε ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάτι που είναι περισσότερο εικαστική εμπειρία, κατά τρόπο που να είναι ενδιαφέρουσα για νεότερο κοινό και για κοινό που δεν έχει πολλές γνώσεις για τη δουλειά αυτού του σπουδαίου μαιτρ. Είναι μια πιο αυθόρμητη και ενστικτώδης προσέγγιση. Ως ντιζάινερ πολλών διαφορετικών πραγμάτων πάντα εργαζόμουν με έναν πολύ ενστικτώδη τρόπο» τόνισε ο Paul Smith.

ειδήσεις τώραΠάμπλο Πικάσοέκθεση