Πολιτισμός|02.03.2023 19:11

Τέλος από το Θέατρο Τέχνης ο Γιάννης Λιγνάδης - «Δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στη Σχολή» - Η επιστολή της διευθύντριας Μαριάννας Κάλμπαρη

Newsroom

Όπως γνωστοποίησε η καλλιτεχνική διευθύντρια της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» Μαριάννα Κάλμπαρη, παρελθόν θα αποτελέσει από τη σχολή ο καθηγητής Γιάννης Λιγνάδης.

Η απόφαση της κ. Κάλμπαρη, την οποία ανακοίνωσε μέσω επιστολής, προέκυψε μετά τις έντονες αντιδράσεις των φοιτητών της σχολής, οι οποίοι κινδύνευαν να χάσουν τη χρονιά τους μετά την άρνησή τους να παρακολουθήσουν το μάθημα του Γιάννη Λιγνάδη εξαιτίας των δηλώσεών του κατά τη διάρκεια της δίκης του αδερφού του, Δημήτρη Λιγνάδη, από τον Αύγουστο του 2022. Μάλιστα, ο Γιάννης Λιγνάδης υπήρξε η αφορμή για τις παραιτήσεις του ΔΣ της σχολής του θεάτρου, με τη διευθύντρια, Μάνια Παπαδημητρίου και τον Κωστή Καπελώνη να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους πριν μερικές μέρες.

Από την πλευρά του ο φιλόλογος, μέσω επιστολή στην «Καθημερινή» ισχυριζόταν ότι επρόκειτο για μεθοδευμένες παραιτήσεις οι οποίες σκοπό είχαν τη διάλυση του συμβουλίου και την «αποκαθήλωση» της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Μαριάννας Κάλμπαρη. «Για την επίτευξη του δολίου σχεδίου διάλυσης του Θεάτρου Τέχνης και της Σχολής του, απαραίτητος μοχλός ήταν η υπόθεσή μου (τακτική δαιμονοποίησης) και η μόχλευση των φοιτητών, μέχρι του σημείου της παρούσας μπαχαλοποίησης της Σχολής», σημείωσε στην εφημερίδα. Το απόγευμα της Πέμπτης (02/03) ήρθε η απάντηση της Μαριάννας Κάλμπαρη, η οποία, στο ίδιο μέσο, ξεκαθάρισε ότι, ο Γιάννης Λιγνάδης δεν μπορεί πια να συνεχίσει να εργάζεται στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Η επιστολή Κάλμπαρη

«Νιώθω πως είναι σχεδόν ανάρμοστο, ενώ όλη η χώρα πενθεί τα θύματα του αδιανόητου δυστυχήματος στα Τέμπη, εμείς να μιλάμε για τέτοια ζητήματα.

Επειδή όμως πρέπει να πάρω άμεσα θέση σε σχέση με την επιστολή του κυρίου Γιάννη Λιγνάδη της 1/3/23 στην Εφημερίδα “Καθημερινή”:

Θεωρώ αυτονόητο ότι δεν συμμερίζομαι τις θέσεις του. Θεωρώ επίσης αυτονόητο ότι μετά από αυτή την επιστολή, ο κύριος Γιάννης Λιγνάδης δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Μοναδική μου μέριμνα είναι να προστατεύω και να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το Θέατρο Τέχνης και όλους/ες τους συνεργάτες/ιδες και εργαζομένους/ενες του.

Κατά τα άλλα, αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, όπως η σκέψη όλων, είναι μόνο στο τραγικό γεγονός.

Ευχαριστώ

Μαριάννα Κάλμπαρη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέατρο Τέχνης Καρόλου ΚουνΔημήτρης Λιγνάδηςειδήσεις τώραδραματική σχολή