Πολιτισμός|06.03.2023 01:30

Όρια: Πρώτη έκθεση ζωγραφικής του Φοίβου Χατζηαντωνίου

Newsroom

Στην αίθουσα τέχνης του Black Duck, Χρήστου Λαδά 9α, δίπλα στην Πλατεία Καρύτση, Αθήνα, παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Όρια», ο Φοίβος Χατζηαντωνίου (Fivos Chatziantoniou).

Γεννημένος στην Αθήνα το 1983, ο Φοίβος σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης (Universitat de Barcelona / UB), όπου έζησε την περίοδο 2001-2011.

Το 2004, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου της Βαρκελώνης, συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στην πόλη EMPURIES (το αρχαιοελληνικό ΕΜΠόΡΙΟΝ των Μασσαλιωτών Φωκαέων), ενώ το 2013 συμμετείχε σε τρεις ομαδικές εκθέσεις στην αίθουσα τέχνης Time of Art (Κηφισιά).

Στο σημείωμα της επιμελήτριας της έκθεσης, Δήμητρας Αποστόλου διαβάζουμε:

«Φανταστικά τοπία και παραστατικές σκηνές, με μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, αλλά με κοινό παρονομαστή την διαίρεση της εικόνας.

[...] Ήρεμες συνθέσεις που συμβιώνουν με σκοτεινά θέματα. Αισιοδοξία και ματαιότητα, είναι το κυρίαρχο επαναλαμβανόμενο στοιχείο στα περισσότερα έργα, ακόμα και σε εκείνα όπου η έννοια του ορίου φαντάζει να είναι απούσα.

[...] Η μορφολογική, αυτή διχοτόμηση [...] ορίζει το θέμα ή το νόημα του έργου και προσδίδει μια ιδιαίτερη, σχεδόν μεταφυσική, ατμόσφαιρα που ισορροπεί με μια ιδιάζουσα χρήση του χρωστήρα, η οποία μαγνητίζει συνολικά το βλέμμα του θεατή στην εικαστική πρόταση του καλλιτέχνη».

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Τρίτη 7 Μαρτίου, 19:00 - 22:00.

Ώρες λειτουργίας της γκαλερί: Δευτέρα έως Σάββατο, 13:00 - 21:00 και Κυριακή, 18:00 - 21:00.

έκθεση ζωγραφικήςειδήσεις τώρα