Πολιτισμός|04.03.2019 20:53

Πέθανε ο Λουκ Πέρι

Newsroom

Ο Λουκ Πέρι, ένα από τα εφηβικά είδωλα της δεκαετίας του 1990, ο αντισυμβατικός «Ντίλαν» στο σίριαλ «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 52 ετών, χτυπημένος από βαρύτατο εγκεφαλικό. 

O πρωταγωνιστής του «Beverly Hills, 90210» και του «Riverdale» βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (27/2) σε άσχημη κατάσταση στο σπίτι του στο Λος Άντζελες και μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το ΤΜΖ, οι γιατροί έθεσαν τον ηθοποιό σε τεχνητό κώμα, από το οποίο δεν επανήλθε.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του TMZ, ο «Ντίλαν ΜακΚέι» έφυγε από τη ζωή την Δευτέρα το πρωί στο St. Joseph's Hospital του Burbank, της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οικογένειας δίπλα του βρίσκονταν τα παιδιά του Jack και Sophie, η αρραβωνιαστικιά του Wendy Madison Bauer, η πρώην γυναίκα του Minnie Sharp, η μητέρα του Ann Bennett, ο πατριός του Steve Bennett, φίλοι και συγγενείς.

Ο 52χρονος ηθοποιός υπέστη εγκεφαλικό την ίδια ημέρα που το δίκτυο Fox ανακοίνωσε το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου γυρισμάτων για το «Beverly Hills, 90210». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέρι δεν είχε υπογράψει για το νέο τηλεοπτικό εγχείρημα, καθώς πρωταγωνιστεί στη σειρά «Riverdale», όπου υποδύεται τον πατέρα του κοκκινομάλη Άρτσι.

Ο Λουκ Πέρι συμμετείχε και στο φιλμ του Κουέντιν Ταραντίνο για τον Τσαρλς Μάνσον, με τίτλο «Once Upon a Time in Hollywood», ενώ έχει δανείσει τη φωνή του σε ταινίες καρτούν, όπως τα: «Biker Mice from Mars», «Mortal Kombat: Defenders of the Realm», «The Legend of Calamity Jane», «The Incredible Hulk», «Pepper Ann», «Pound Puppies» και άλλα. Ο επίσημος εκπρόσωπος της οικογένειας είπε: «Η οικογένεια εκτιμά την τεράστια συμπαράσταση και τις προσευχές όλων προς τον Λουκ, από όλο τον κόσμο. Δεν θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν». 

 

Ο Λουκ Πέρι γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1966 στο Μάνσφιλντ του Οχάιο. Μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να κυνηγήσει το όνειρό του, να γίνει ηθοποιός. Η τηλεοπτική του καριέρα ξεκίνησε σε ηλικία 16 ετών. Παρόλα αυτά, το όνομά του έγινε γνωστό όταν ερμήνευσε τον ρόλο του Ντίλαν ΜακΚέι στην σειρά των 90’s «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» του Fox, μία σειρά που αγαπήθηκε ιδιαίτερα και στην Ελλάδα.

Έπαιξε, επίσης, σημαντικούς ρόλους στις σειρές «Another World», «Oz», «Jeremiah», «Windfall», «John from Cincinnati» και «Body of Proof». Στον κινηματογράφο είχε πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «8 Seconds» και το «Πέμπτο στοιχείο» του Λικ Μπεσόν. Υπήρξε υπέρμαχος των ελέγχων για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, καθώς το 2015, έπειτα από κολονοσκόπηση βρέθηκε πως έπασχε από προκαρκινωματική κακοήθεια.

Λουκ ΠέριBeverly Hills 90210