Πολιτισμός|20.03.2023 19:00

Εφοπλιστής διέκοψε την παράσταση «Πεταλούδες στο στομάχι» με άσεμνους χαρακτηρισμούς - Τι απαντούν οι ηθοποιοί και η Μαρίνα Βερνίκου

Newsroom

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Ένας θεατής διέκοψε την παράσταση «Πεταλούδες στο στομάχι», απευθύνοντας άσεμνους χαρακτηρισμούς προς τους ηθοποιούς. Στη συνέχεια, ο διευθυντής του θεάτρου, Μίλτος Σωτηριάδης, με επίσημη ανακοίνωση του, αποκάλυψε τ' όνομα του θεατή, το οποίο είναι Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Βερνίκος

«Μόλις βεβαιωθήκαμε από τους παρισταμένους για την ταυτότητα του συγκεκριμένου, διαμαρτυρηθήκαμε έντονα εξωδίκως. Συμπεριφορές τέτοιου είδους είναι όχι μόνο καταδικαστέες, αλλά και μη αποδεκτές από εμάς, ενώ ταυτόχρονα οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ηθοποιούς της παράστασης, όλους τους εργαζόμενους, συντελεστές, θεατές αλλά και το θέατρό μας, που στα 26 χρόνια της λειτουργίας του δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοιο ζήτημα.

Ο κ. Βερνίκος μάς απέστειλε επιστολή με την οποία ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. Αποδεχόμαστε τη χειρονομία του και δημοσιεύουμε την επιστολή, με την ελπίδα το θέατρό μας και οι παραστάσεις που ανεβαίνουν (όπως και "Οι Πεταλούδες στο στομάχι"), να προβληματίζουν, αφυπνίζουν, ψυχαγωγούν το κοινό, ώστε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά, αφήνοντας πίσω της τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Αλέξανδρος – Κωνσταντίνος Βερνίκος: «Δεν έχω πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία, αλλά για τα 80 μου χρόνια»

Μετά την επιστολή, ο Αλέξανδρος - Κωνσταντίνος Βερνίκος μίλησε σε δημοσιογράφο της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1. «Η δική του θέση είναι ότι η σκηνή όπου δύο άνδρες κάνουν σεξ επί σκηνής για έναν άνθρωπο της δικής του ηλικίας, 80 χρονών, δεν είναι κάτι που ήθελε να δει επί σκηνής. Όμως δεν έχει απολύτως κανένα θέμα με την ομοφυλοφιλία και με τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι έχουν ίσα δικαιώματα, όπως και όλοι οι υπόλοιποι». 

Μαρίνα Βερνίκου: «Δεν είναι μέλος της οικογένειάς μου»

Μέσα από την εκπομπή «Πρωινό», η Μαρίνα Βερνίκου ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία συγγένεια με τον εφοπλιστή που προκάλεσε το φραστικό επεισόδιο. «Όχι δεν είναι μέλος της οικογένειάς μου και δεν τον ξέρω. Κανένας από τον στενό μου οικογενειακό κύκλο δεν τον γνωρίζει, κανένας δεν τον ξέρει! Κι εμείς όλοι Βερνικοί ξέρουμε ο ένας τον άλλον, είμαστε οικογένεια». 

Στην ερώτηση, για το αν της έκανε εντύπωση που υπάρχει κάποιος, ο οποίος φέρει αυτό το όνομα και ασχολείται και με τα ναυτιλιακά, η Μαρίνα Βερνίκου απάντησε: «Καταρχήν δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό! Ούτε ξέρω αν είναι αλήθεια το όνομα του, ούτε ξέρω αν όντως ασχολείται σε αυτόν τον τομέα».

Κλέλια Ανδριολάτου: «Νιώσαμε εκτεθειμένοι»

Μία από τις πρωταγωνίστριες της παράστασης του Κωνσταντίνου Ρήγου, Κλέλια Ανδριολάτου, μίλησε στο «Πρωινό μας» για τη δυσάρεστη εμπειρία που βίωσε. «Οποιοσδήποτε, προσβάλλει την τέχνη μας, το κοινό που έχει έρθει να παρακολουθήσει μια παράσταση και ιδιαίτερα όταν περιορίζεται η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, είναι κάτι για το οποίο δεν υπάρχει χώρος στην δική μας δουλειά αλλά και σε όλες γενικότερα» είπε, αρχικά, η ηθοποιός. 

Και συνέχισε: «Νιώσαμε εκτεθειμένοι και ήταν πολύ δυσάρεστο. Όταν κάποιος σχολιάζει την ώρα που παίζεις, δεν είναι πρέπον. Δεν κατάλαβα τι μπορεί να τον ενόχλησε τον συγκεκριμένο κύριο, αλλά δεν με αφορά κιόλας. Εμένα με αφορά να είμαστε άνθρωποι και να έχουμε ομορφιά στην ζωή μας και αγάπη».

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησαν, επίσης, η Δωροθέα Μερκούρη και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, οι οποίοι πρωταγωνιστούν και αυτοί στην παράσταση. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαρίνα ΒερνίκουεφοπλιστήςΘέατρο Νέου Κόσμουειδήσεις τώραΚωνσταντίνος Ρήγος