Νέος μεταβατικός διευθυντής στο ΕΜΣΤ ο Δημήτρης Αντωνακάκης
NewsroomΣτον γνωστό αρχιτέκτονα Δημήτρη Αντωνακάκη ανέθεσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, καθήκοντα μεταβατικού διευθυντή στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
«Η θέση είναι άμισθη, και η ανάθεση καθηκόντων του νέου διευθυντή έγινε μετά από συνεννόηση με το Δ.Σ του Μουσείου. Τον κ. Αντωνακάκη θα συνδράμει, επίσης αμισθί, η έμπειρη ιστορικός Τέχνης Συραγώ Τσιάρα, αναπληρώτρια διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Πειραματικού Κέντρου Τεχνών – ΜΟΜus», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.
«Η απόφαση αυτή της υπουργού στοχεύει στο να συνεχισθεί απρόσκοπτα η πορεία για τα εγκαίνια του ΕΜΣΤ και την έκθεση της μόνιμης συλλογής του, για τα οποία εργάζονται το Δ.Σ του Μουσείου και η Επιτροπή Παρακολούθησης της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για να προκηρυχθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα ο διεθνής διαγωνισμός για τη θέση του διευθυντή του ΕΜΣΤ», καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.
- Η προφητεία για τις 26/2 που τρομάζει τους Ρώσους - Τι έχει προβλέψει ο άνθρωπος που τάραξε τον Χίτλερ και φοβόταν ο Στάλιν
- Ο Τραμπ φτιάχνει «δικό του ΟΗΕ» - Πώς επηρεάζονται Ελλάδα και Κύπρος
- Φωτιά στο Πέραμα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Καζάνια - «Αν δεν προλαβαίναμε θα είχαμε ολοκαύτωμα»
- Το FBI συνέλαβε έναν από τους Top 10 καταζητούμενούς του - Ποιος είναι ο Αλεχάντρο Καστίγιο