Πολιτισμός|28.04.2023 10:15

Φεστιβάλ Women In Arts κατά της έμφυλης ανισότητας και βίας

Newsroom

Η πρωτοβουλία Women In Arts (Wom.A), ανοίγει τις πόρτες της στο πρώτο της πολυθεματικό φεστιβάλ από 30/5 έως 1/6, για την ορατότητα σε ζητήματα έμφυλης ανισότητας στον χώρο του Πολιτισμού.

Η τριήμερη γιορτή στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134), με παραστάσεις θεάτρου και χορού, συναυλίες, εκθέσεις, βιβλία, dj set, σινεμά και συζητήσεις, «αναδεικνύει και ενδυναμώνει τη γυναίκα δημιουργό σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα ειδικοτήτων» τονίζει η πρωτοβουλία.

Η Wom.A Δημιουργήθηκε το 2020 από εργαζόμενες στο χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών με σκοπό να συνεισφέρει στην καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και της έμφυλης βίας, που βιώνουν σε όλες τις εκφάνσεις οι γυναίκες στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο.

Στο φεστιβάλ θα κληθούν να συζητήσουν εργαζόμενες του Πολιτισμού, εκπρόσωποι φορέων που διαμορφώνουν την πολιτισμική πραγματικότητα της χώρας, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί αλλά και καλλιτέχνες και κοινό που επιθυμεί να συμμετέχει στον διάλογο. Περισσότερες από 20 γυναίκες δημιουργοί και καλλιτέχνες διαφορετικών ειδικοτήτων θα παρουσιάσουν τα έργα τους. H ημερήσια είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι 5 ευρώ.

«Μας ενδιαφέρει το ζήτημα της ίσης εργασιακής μεταχείρισης όσον αφορά τις ευκαιρίες και τις αμοιβές, τα ποσοστά εκπροσώπησης των γυναικών σε καίριες θέσεις, σε εγχειρήματα μεγάλης ευθύνης και υψηλού ρίσκου αλλά και συνολικά, η εξάλειψη της έμφυλης βίας σε όλες τις μορφές της» λένε οι γυναίκες της κολεκτίβας Wom.A Σοφία Αντώνιου, Ιώ Βουλγαράκη, Χρηστίνα Γαρμπή, Κάλλια Γερακιανάκη, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Εριφίλη Γιαννακοπούλου, Αμαλία Καβάλη, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Λύδια Μιχαήλ, Μαντώ Παπαρρηγοπούλου, Σοφία Πάσχου, Μαρία Τσίμα, Κατερίνα Φώτη.

Αναλυτικές πληροφορίες για το φεστιβάλ στην ιστοσελίδα της Wom.A. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραγυναίκεςφεστιβάλέμφυλη βία