Εγκαίνια του μουσείου «Ούλοφ Πάλμε» στην Κρήτη
Newsroom«Παραμένω σοσιαλιστής όταν βλέπω οι φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Όταν βλέπω ότι η κοινωνική δικαιοσύνη υποχωρεί και ο πλούτος προκαλεί.
Όταν η αλληλεγγύη μειώνεται και ο εγωισμός αυξάνεται.
Όταν οι δυνατοί συνεχίζουν να αγνοούν τους αδύναμους...»
Ούλοφ Πάλμε
Το Σάββατο 3 Ιουνίου η Κρήτη και η Ελλάδα θα αποκτήσουν ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness. Αιτία τα εγκαίνια του Μουσείου OLOF PALME στο χωριό Μοχός της Κρήτης, στο Δήμο Χερσονήσου, όπου ο Πάλμε έκανε συχνά διακοπές και έχει ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.
Την εκδήλωση για τα εγκαίνια του Μουσείου οργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και ο Σύλλογος Φίλων ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ.
Ομιλητές: Joakim Palme, γιος του Πάλμε, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Νίκος Παπαδόπουλος π. βουλευτής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Σουηδίας, ο κ. Νικολαϊδης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Σουηδίας και ο Γιώργος Λογοθέτης βιογράφος του ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ. Αφήγηση: Φωτεινή Χαραλαμπίδου - Λογοθέτη
Θα προβληθεί βίντεο με τον Πάλμε να αναλύει τις πολιτικές του θέσεις και βίντεο - ντοκουμέντο από τις επισκέψεις του Πάλμε στην Κρήτη. Συμμετέχουν ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου, η ερμηνεύτρια Κορίνα Λεγάκη, και το μουσικοχορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Μοχού.
- Ιστορικό ντοκουμέντο: Αδημοσίευτες φωτογραφίες Έλληνα ναύτη μέσα από την κορβέτα «Κριεζής» κατά την απόβαση στη Νορμανδία
- «Πήγε να σφάξει μια γυναίκα»: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης στην Ακρόπολη
- «Πρωταγωνιστές» της φετινής ΔΕΘ ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι: Τι θα μπει στο καλάθι
- Ατύχημα στο λιμάνι της Σούδας: Εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε με επιβατικό - Καρέ καρέ η στιγμή σε βίντεο