Πολιτισμός|25.06.2023 23:15

Εκλογές 2023: Ποιοι διάσημοι εκλέγονται και ποιοι μένουν εκτός Βουλής - Η Λίνα Μενδώνη παραμένει στο υπουργείο Πολιτισμού

Newsroom

Στο υπουργείο Πολιτισμού παραμένει, όπως όλα δείχνουν, η Λίνα Μενδώνη, η οποία είναι η μόνη που φαίνεται να παραμένει αμετακίνητη στην ίδια θέση. Πληροφορίες για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έδωσε στο OPEN, η Σοφία Φασουλάκη. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε από το γαλάζιο στρατόπεδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει ήδη στα πρόσωπα του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργός, μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής. Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης της ΝΔ θα ανακοινωθεί την Τρίτη 27 Ιουνίου και η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου.

Παράλληλα, αρκετοί ήταν οι διάσημοι καλλιτέχνες, αθλητές και δημοσιογράφοι που διεκδίκησαν μια έδρα στο ελληνικό κοινοβούλιο στις φετινές εθνικές εκλογές, οι οποίες έκρυβαν πολλές εκπλήξεις. Σύμφωνα με τ' αποτελέσματα της 25ης Ιουνίου, πολλά πρόσωπα από τον χώρο του θεάματος έμειναν εκτός, ενώ αυτοί που κέρδισαν μία θέση στη βουλή για την επόμενη τετραετία είναι η Έλενα Ακρίτα, η Ράνια Θρασκιά και η Ραλλία Χρηστίδου από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Σεμίνα Διγενή που ήταν υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών με το ΚΚΕ. Από την Πλεύση Ελευθερίας ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Διαμαντής Καραναστάσης και η Τζώρτζια Κεφαλά. 

Οι διάσημοι που έμειναν εκτός

Ανάμεσα στα ηχηρά ονόματα που επιστράτευσαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡα25, Πλεύση Ελευθερίας και ΚΚΕ αλλά δεν τα κατάφεραν ήταν οι Νόνη Δούνια, Μάριος Αθανασίου, Σταύρος Νικολαΐδης, Mιθριδάτης Χατζηχατζόγλου, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, Άννα Χατζησοφιά, Διονύσης Τσακνής, DJ Rico, Βαγγέλης Σερίφης, Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξυλούρης («Ψαραντώνης»), Βασίλης Τσιάρτας, Κλέων Γρηγοριάδης και πολλοί άλλοι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΛίνα ΜενδώνηΣεμίνα Διγενήεθνικές εκλογέςΡάνια ΘρασκιάΈλενα ΑκρίταΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023