Πολιτισμός|12.08.2023 07:05

H θρυλική Bonnie Tyler στο Sani Festival και το ethnos.gr: «Βρήκα τον ήρωά μου»

Newsroom

Συνέντευξη στον Γιάννη Μουστάκα για το ethnos.gr

Στο πλαίσιο του φετινού «Stars on the Hill», το Σάββατο 22 Ιουλίου, το Sani Festival αναμεσά στους άλλους διάσημους καλλιτέχνες, είχε την τιμή να φιλοξενήσει σε ένα βράδυ, όχι έναν αλλά δύο σούπερ σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Αυτοί δεν ήταν άλλοι από την ντίβα της  pop Bonnie Tyler και τον rockstar Chris Norman.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, δύο back to back συναυλίες που ξεσήκωσαν το κοινό, το οποίο δεν σταμάτησε να τραγουδάει και να χορεύει ούτε στιγμή. Ένας λόφος γεμάτος με ανθρώπους από όλο τον κόσμο που έγιναν ένα, ακούγοντας παγκόσμιες και διαχρονικές επιτυχίες όπως τα «Total Eclipse of the Heart», «Holding out for a hero» και «Simply The Best» της Bonnie και τα «I’ll meet you at Midnight», «Living next door to Alice» και «Stumblin in» του Chris. Ο τίτλος του φετινού φεστιβάλ «Stars on the Hill» τιμήθηκε και «δικαιολογήθηκε» με το παραπάνω!

Η βραδιά ξεκίνησε με την αγαπημένη μας Bonnie Tyler, η οποία βγήκε στη σκηνή γεμάτη ενέργεια και όρεξη, παρασύροντας τους θεατές σε ένα ξέφρενο disco pop party. Ανάμεσα στα highlight της βραδιάς ήταν η στιγμή που κάλεσε τον άντρα της, Bob, στη σκηνή για να τον συστήσει στους νέους της φίλους. Ο ίδιος ντροπαλός αλλά με μια σπάνια ευγένεια και γλυκύτητα πρόλαβε να χαιρετίσει το πλήθος, λίγο πριν η Bonnie τον αγκαλιάσει και του δώσει ένα φιλί γεμάτο αγάπη. Δεν θα ξεχάσουμε επίσης το συγκινητικό αντίο στην θρυλική Tina Turner και το «ευχαριστώ» της Bonnie σε εκείνη που έκανε το τραγούδι της «Simply the Best» παγκόσμια επιτυχία, σε ένα μάθημα καλλιτεχνικής μεγαλοψυχίας και ανθρώπινης ευγνωμοσύνης. Και εκεί που τελείωνε το set, και όλοι ζητούσαν «κι άλλο κι άλλο» η μεγάλη ντίβα της pop δεν μπορούσε να φύγει από τη σκηνή (ούτε ήθελε βέβαια). Οπότε μας χάρισε κάποιες μελωδίες παραπάνω, σαν μία ακόμα προσφορά σε όσους συμμετείχαν σε αυτή τη μοναδική μουσική συνεύρεση.

Κι έπειτα ήρθε η στιγμή του Chris Norman, του θρυλικού rocker και πρώην frontman του διάσημου συγκροτήματος Smokie. Ηλεκτρικοί ήχοι γέμισαν το λόφο και όσοι κάθονταν ακόμη  στις καρέκλες τους (ελάχιστοι ομολογώ) σηκώθηκαν μπροστά στη σκηνή, για να γίνουν μέρος του πιο λαμπερού σόου που «φώτισε» ποτέ τον ουρανό της Χαλκιδικής.

Ο Norman είναι ένας ρόκερ παλιάς κοπής που, όπως δηλώνει και ο ίδιος, σε αυτή την ηλικία έχει μεγάλη εμπειρία στις live εμφανίσεις και γνωρίζει ακριβώς πως να μαγνητίσει και να ανεβάσει το κοινό του. Χέρια ψηλά, πόδια ακούραστα, χορός, χειροκροτήματα, ιαχές και βλέμματα χαράς. Μία διπλή συναυλία που θα χαραχτεί για πάντα στις μνήμες μας και δύο ονόματα που γράφτηκαν πια με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Sani Festival.

Ανάμεσα στα δύο set βέβαια, καθώς υπήρξε ένα σύντομο διάλειμμα, βρήκα την ευκαιρία να καθίσω και να μιλήσω χαλαρά με την Bonnie Tyler απολαμβάνοντας μαζί από ένα ποτήρι δροσερή Μαλαγουζιά Γεροβασιλείου (την άλλη μέρα το δώρο αποχαιρετισμού ήταν δύο μπουκάλια).

«Δεν φώναξες αρκετά δυνατά όταν μας παρουσίαζες στο κοινό», μου είπε.

«Δεν έχετε δίκιο. Απλά το κοινό χειροκροτούσε και ούρλιαζε τόσο εκκωφαντικά που κάλυψε τη φωνή μου, παρόλο που εγώ μιλούσα από το μικρόφωνο», της απάντησα και επιτέλους μου χαμογέλασε.

Αλήθεια, πως σας φάνηκε το Sani και το φεστιβάλ;

«Τι φανταστικό μέρος και τι πανέμορφο σκηνικό! Τα αστέρια, το φεγγάρι, η θάλασσα. Κι αυτό το υπέροχο ιστορικό κτίσμα, ο Πύργος του Sani Hill πίσω ακριβώς από τη σκηνή μας. Το τέλειο φόντο για αυτή τη βραδιά. Το κοινό ήταν καταπληκτικό και αυτό πάντα με βοηθάει στις συναυλίες μου. Τόσο κόσμος μαζεύτηκε εδώ για να μας δει. Είμαι σίγουρη ότι πέρασαν κι αυτοί υπέροχα γιατί τραγουδούσαν μαζί μας σε κάθε τραγούδι και χορεύανε ασταμάτητα. Ομολογώ ότι κι εγώ κι η μπάντα μου το απολαύσαμε πολύ αυτό, πέρασα πολύ ωραία απόψε. Τώρα ήρθε η σειρά του Chris (Norman) ο οποίος θα τους χαρίσει ένα τρομερό show, είμαι σίγουρη για αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα. Για την υπέροχη φιλοξενία, το πεντανόστιμο φαγητό, αυτό το πανέμορφο μέρος που λέγεται Sani Resort και για μια αξέχαστη βραδιά».

Και κάτι ακόμα! Βρήκατε τελικά αυτό τον ήρωα που αναζητούσατε στο τραγούδι σας;

«Φυσικά και τον βρήκα…»

Έριξε μια ματιά στον  Robert  (τον σύζυγο της) και μετά το βλέμμα της τρύπωσε σε μια χαραμάδα από την κουρτίνα του υπαίθριου καμαρινιού και περιπλανήθηκε στο κοινό, αφήνοντας με, με την απορία.

Αυτά είπαμε, λοιπόν, με την θρυλική Bonnie Tyler μόλις κατέβηκε από το stage στα καμαρίνια. Μετά μείναμε για λίγο σιωπηλοί απολαμβάνοντας παρέα τον μαγικό έναστρο καλοκαιρινό ουρανό και τις υπέροχες μουσικές του Chris Norman. Όσοι βρεθήκατε στο Sani Hill στις 22 Ιουλίου, γνωρίζετε ήδη από πρώτο χέρι τη γοητεία αυτής της συναυλίας. Όσοι δεν ήσασταν εκεί, δυστυχώς μπορείτε μόνο να το φανταστείτε. Υπάρχει, όμως, ακόμα χρόνος και για εσάς γιατί το Sani Festival συνεχίζει μέχρι και τις 26 Αυγούστου με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, σε συναυλίες που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Θα μπορούσα να απολαμβάνω έστω και σιωπηλά την παρέα της Bonnie μέχρι τα ξημερώματα αλλά οι φωνές και τα σφυρίγματα χαράς, θαυμασμού και μάταιης προσμονής μετά το τελευταίο encore του Chris  με επανέφεραν στην πραγματικότητα και στο «καθήκον». Αυτό το παρεάκι, εξομολόγηση, το κάτι σαν συνέντευξη – όπως θέλετε πείτε το, δυστυχώς έλαβε τέλος…

Σας ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά για τις υπέροχες αναμνήσεις που μας χαρίσατε κυρία Tyler.

«Κι εγώ σας ευχαριστώ από καρδιάς μίστερ  Giannis Moustakas. Για όλα».

φεστιβάλειδήσεις τώρατραγουδίστριαSani Festival