Πολιτισμός|26.08.2023 22:15

Στο σφυρί πρωτότυπο σκίτσο από το Winnie the Pooh: Ήταν κρυμμένο και ξεχασμένο σε ένα συρτάρι

Newsroom

Ένα πρωτότυπο ασπρόμαυρο σκίτσο από το Γουίνι το Αρκουδάκι και του καλού του φίλου Πίγκλετ, το οποίο έμεινε για δεκαετίες σε ένα συρτάρι, αναμένεται να βγει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Dominic Winter Auctioneers, ο οποίος αναλαμβάνει την πώληση, το σχέδιο έγινε με στυλό και μελάνι και είναι το ίδιο με μία από τις τελευταίες εικονογραφήσεις στο πρώτο βιβλίο του A.A. Milne για τον Γουίνι, το οποίο εκδόθηκε το 1926.

Η εικονογράφηση σχεδιάστηκε σε λεπτό λευκό χαρτί, φέρει την υπογραφή και χρονολογία "E.H. Shepard 1958" στην κάτω δεξιά γωνία.

Το απίστευτο ότι το σκίτσο ανακαλύφθηκε μόλις πρόσφατα μετά από επικοινωνία Βρετανών δημοπρατών που ήθελαν να εκτιμήσουν την περιουσία του Κρίστοφερ Φόιλ, εγγονού του Γουίλιαμ Φόιλ, ο οποίος ήταν συνιδρυτής του βρετανικού οίκου βιβλίων Foyles.

Η τιμή που εκτιμάται πως θα πιάσει ο Γουίνι το Αρκουδάκι είναι μεταξύ 23.000 και 35.000 ευρώ.

Ο Chris Albury, εκτιμητής στο Dominic Winter Auctioneers, δήλωσε στο CNN ότι το σχέδιο βρέθηκε από τη χήρα του Κρίστοφερ Φόιλ, Κάθριν - αλλά όχι στη βιβλιοθήκη.

«Το σχέδιο βρέθηκε τυλιγμένο σε μια πετσέτα τσαγιού στο πίσω μέρος ενός συρταριού σε ένα κελάρι», ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ήταν σε μια φτηνή κορνίζα με ταινία γύρω από το τζάμι. «Είχε ξεχαστεί και δεν είχε αγαπηθεί», επισήμανε.

Κατά τον ίδιο, το σκίτσο αξίζει δεκάδες χιλιάδες λίρες και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον συλλεκτών από όλο τον κόσμο όταν βγει στο σφυρί στις 27 Σεπτεμβρίου.