Πολιτισμός|02.12.2023 12:14

Βικτόρια Χίσλοπ: «Ο Σούνακ με τη στάση του βοήθησε στην επανένωση των γλυπτων»

Newsroom

Στην εκπομπή «Τώρα μαζί» του OPEN εμφανίστηκε η Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία αναφέρθηκε στη στάση του Σούνακ απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα. «Σοκαρίστηκα όταν ακύρωσε το ραντεβού ο Σούνακ με τον κ. Μητσοτάκη. Ήμουν στο σπίτι του πρέσβη της Ελλάδας και μιλούσαμε για τη φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αγγλία. Ηταν ένα πολύ ωραίο βράδυ. Ξαφνικά ακούσαμε ότι έγινε κάτι πολύ κακό και όλοι ήταν σε κατάσταση σοκ» είπε.

Και πρόσθεσε: «Όλοι έχουν κοροϊδέψει τον Σούνακ στις εφημερίδες μας. Δεν έχει καθόλου συμπάθεια για αυτή την κίνησή του. Τώρα που έχουν περάσει οι μέρες, νομίζω ότι με τη στάση του έχει βοηθήσει στην επανένωση των γλυπτών».

Τέλος, σχολίασε το «μήνυμα» που έστειλε ο βασιλιάς Κάρολος κατά τη συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα. «Γελούσα όταν είδα τη γραβάτα. Αυτό είναι σήμα. Δεν ήταν σύπτωση. Δεν είναι χαζός άνθρωπος, αντιθέτως είναι αρκετά έξυπνος. Συγχαρητήρια στον βασιλιά Κάρολο. Και εκείνος αλλά και η Καμίλα αγαπούν πολύ την Ελλάδα».

ειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΒικτόρια ΧίσλοπΒασιλιάς ΚάρολοςΡίσι Σούνακγλυπτά του Παρθενώνα