Ρίτσαρντ Ρομάνους: Πέθανε στην αγαπημένη του Σκιάθο ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ
NewsroomΤην τελευταία του πνοή, σε ηλικία 80 ετών, άφησε ο Ρίτσαρντ Ρομάνους (Richard Romanos), ο οποίος έμενε στη Σκιάθο, αναπτύσσοντας μια ιδιαίτερη και τρυφερή φιλία με τους κατοίκους του νησιού. Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ και συγγραφέας είχε ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης μαζί με την σύζυγό του.
Το βιογραφικό και η πορεία του
Γεννημένος στο Βερμόντ των ΗΠΑ, πήρε πτυχίο Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο Xavier του Σινσινάτι και ξεκίνησε να σπουδάζει Νομικά αλλά τα εγκατέλειψε, καθώς η υποκριτική ήταν κάτι που του άρεσε περισσότερο. Φοίτησε στο φημισμένο Actor’s Studio της Νέας Υόρκης με τον Λι Στράσμπεργκ και ο πρώτος σημαντικός του ρόλος ήταν στην ταινία «Κακόφημοι δρόμοι» του Μάρτιν Σκορσέζε.
Το 2011 δημοσίευσε τα απομνημονεύματά του, «Πράξη III» (Εκδόσεις Aιώρα, Αθήνα και Εκδόσεις Αρμίδα, Λευκωσία) και το πρώτο μυθιστόρημα «Χρυσαλίδα» (Εκδόσεις Αρμίδα). Έναν χρόνο μετά, η «Πράξη ΙΙΙ» μπήκε στη λίστα για το Διεθνές Βραβείο Βιβλίου Rubery.
- Financial Times: Στα 3,1 δισ. ευρώ το κόστος από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και άλλες 4 ευρωπαϊκές χώρες
- Φωτιά στη Δυτική Αττική: Ατελείωτη μάχη με τις φλόγες και νέα 112 για εκκενώσεις περιοχών - Live όλες οι εξελίξεις
- «Αδικαιολόγητη και αήθης επίθεση» χαρακτηρίζει το περιβάλλον της Κατερίνας Λιόλιου την ανακοίνωση του Romeo
- ΗΠΑ: Σπάνε AI κάμερες γιατί (μεταξύ άλλων) αστυνομικός τις χρησιμοποιούσε για να παρακολουθεί τον σύντροφό της