Πολιτισμός|06.11.2018 09:52

Οι «χνουδωτές» γατούλες του Μαλαισιανού καλλιτέχνη Kamwei Fong

Newsroom

Ο Kamwei Fong είναι εικονογράφος και ζει στην Κουάλα Λουμπούρ, την πρωτεύουσα της Μαλαισίας. Χρησιμοποιώντας μόνο σινική μελάνη, έχει δημιουργήσει στην κυριολεξία ένα «θηριοτροφείο» με παιχνιδιάρες μαύρες γάτες.

Κάποιες έχουν φουσκώσει σε μια μεγάλη χνουδωτή μπάλα. Κάποιες άλλες κοιτούν με περιέργεια - και λίγο ανησυχία - ψαράκια που αιωρούνται. Ή, κύματα που αναβλύζουν από την ουρά τους κι όπου να 'ναι θα σπάσουν πάνω στο σώμα τους.

«Τα ζωγράφισα, σκιαγραφώντας σε διάφορους τόνους του μαύρου τις λεπτομέρειες ενός τριχώματος,» μοιράστηκε ο Kamwei. «Είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία. Τα μικρότερα σχέδια τύπου Α3 μπορεί να μου πάρουν κάποιες μέρες, ενώ τα μεγαλύτερα τύπου 63.5×94 εκατοστά, μπορεί να πάρουν και μερικές εβδομάδες.» Η πυκνότητα και ο προορισμός τις κάθε γραμμής είναι αυτό που δίνει την ουσία στο να δημιουργηθούν διαφορετικά είδη τριχώματος.

Ο Fong άρχισε να δουλεύει εικονογράφος πριν οκτώ χρόνια, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Bo & Friends. Εκτός από τη σειρά του με τις χνουδωτές μαύρες γατούλες - την έχει βαφτίσει «Το Μαλλιαρό Πράγμα» - ο Μαλαισιανός εικονογράφος ονειρεύεται με το πενάκι του χαριτωμένα μαϊμουδάκια, χρυσόψαρα, κουτάβια και άλλα ζώα.

Συνεργάζεται με την γκαλερί «Club Sensible» στο Παρίσι, και μια εγκατάστασή του εκτίθεται μόνιμα στο Kuala Lumpur Performing Arts Centre.

Δείτε τη σελίδα του καλλιτέχνη στο Facebook

ζωγραφικήγάτες