Πολιτισμός|17.01.2024 22:00

Slam Poetry: Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα επιστρέφει στην Αμβέρσα για τη 10η επέτειό του - Η ελληνική συμμετοχή

Newsroom

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η slam poetry (ποίηση σλαμ) θεωρούνταν η μικρή αδελφή της ποίησης και της λογοτεχνίας. Η μορφή τέχνης έχει κατακτήσει τον κόσμο, με επιστέγασμα ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ανάμεσα στην ερμηνεία και την ποίηση, οι slam poets δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Για τη δέκατη διοργάνωση, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Poetry Slam επιστρέφει στην Αμβέρσα, όπου όλα ξεκίνησαν. Η αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής ποίησης θα συγκεντρωθεί στη σκηνή του Blue Hall για μια εντυπωσιακή γλωσσική μάχη.

Οι πρωταθλητές του slam από 31 χώρες θα συναντηθούν για έναν διήμερο διαγωνισμό, ο οποίος θα πλαισιωθεί από συζητήσεις και ομιλίες. Ποιος θα στεφθεί πρωταθλητής του Euro Poetry Slam 2024 της WPSO; Εμπνευσμένο από τη θεματολογία και την κληρονομιά του Julius Eastman, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Poetry Slam θα αποτελέσει μέρος του φεστιβάλ Downtown New York.

Στις 20 Ιανουαρίου του 2024 ο Μανώλης Νανούρης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποίησης Σλαμ ανάμεσα σε 31 χώρες που λαμβάνουν συμμετοχή και αν καταφέρει να είναι μέσα στα 10 άτομα με την υψηλότερη βαθμολογία, θα συμμετάσχει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Τόγκο (Αφρική) το φθινόπωρο του 2024.

Ποιος είναι ο Μανώλης Νανούρης

Ο Μανώλης Νανούρης ξεκίνησε να συμμετέχει στο Poetry Slam Gr το 2022. Μέσα στην περίοδο Μάιος 2022 - Φεβρουάριος 2023 συμμετείχε σε 6 events, με πολύ δυναμικές performances, μετρώντας 3 νίκες και άλλες 3 δυναμικές performances που τον έφτασαν στην κορυφή της βαθμολογίας και ήταν ο αγαπημένος του κοινού όλης της περιόδου.

Σύμφωνα με το poetryslamgr.com, τα ποίηματά του μιλάνε κυρίως για την ψυχική υγεία και για προσωπικές του εμπειρίες, συνδέοντας σημαντικά γεγονότα της εποχής μας με δόσεις χιούμορ. 

Τελευταία, ο Μανώλης έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με τον μουσικό Στράτο Στεριανό και έχουν καταγράψει μια σειρά 8 ποιημάτων spoken word σε μουσική του Στράτου και στίχους του Μανώλη, με θέμα την ψυχική υγεία. Μια συλλογή σε μορφή άλμπουμ που μπορείτε να βρείτε στο κανάλι τους στο YouTube.

ποίησηειδήσεις τώραΒέλγιοφεστιβάλ