Ακρόπολη: Αντιδράσεις για φωτογραφίες με χλαμύδες στον ιερό βράχο – Εξηγήσεις ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
NewsroomΑντιδράσεις και ποικίλες συζητήσεις έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν άτομα με χλαμύδες να ποζάρουν μπροστά από την Ακρόπολη των Αθηνών.
Οι χρήστες των social media σχολιάζουν ποικιλοτρόπως το εν λόγω (κακόγουστο για αρκετούς) θέαμα.
Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα, η οποία διερωτάται εάν οι φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι αληθινές.
«Από σήμερα το πρωί, βλέπουμε στην κοινωνική δικτύωση φωτογραφίες από την Ακρόπολη των Αθηνών με χθεσινή ημερομηνία, στις οποίες διακρίνονται κάποιοι ντυμένοι “Ηρακλής” και “Αμαζόνα”, άλλοι ντυμένοι και βαμμένοι αρχαιοελληνικά αγάλματα και άλλοι ντυμένοι θεότητες της αρχαιότητας», σημειώνει η κ. Μάλαμα και συνεχίζει:
«Επειδή δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού επέτρεψε να γίνει η Ακρόπολη μια κακόγουστη Ντίσνεϊλαντ, καλούμε άμεσα την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να απαντήσει εάν οι φωτογραφίες αυτές είναι γνήσιες ή αν πρόκειται για fake news. Αναμένουμε τις διευκρινίσεις του Υπουργείου Πολιτισμού άμεσα».
Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα, η οποία σε ανάρτησή της στο Χ, σημείωσε: «Ακόμη ψάχνουμε να βρούμε τι συνέβη χτες στην Ακρόπολη. Άλλοι λένε ότι ήταν το πρώτο πριβέ, άλλοι ότι ήταν επίσημοι. Όποιος ξέρει κάτι, ας στείλει. Το σίγουρο είναι οτι ο εξευτελισμός μας προχωρά ακάθεκτος».
- Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση για το νεκρό βρέφος στην Κυψέλη - Ήταν μαχαιρωμένο πάνω από 10 φορές
- Με 6.634 λιγότερους εργαζόμενους τα νοσοκομεία από το 2021 - Τα στοιχεία του προσωπικού
- Σπαρακτικό βίντεο από Νεπάλ: Παιδί κουβαλά στην πλάτη την αδερφή του, ψάχνοντας τους γονείς του
- «Μπλόκο» σε ChatGPT, Roblox και Reddit: Εντάσσονται στο αυστηρότερο ρυθμιστικό καθεστώς της ΕΕ