Θλίψη στο ΑΠΘ: Πέθανε η αρχαιολόγος Σέμελη Πινγιάτογλου
NewsroomΈφυγε από τη ζωή, παραμονή Χριστουγέννων, η ομότιμη καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σεμέλη Πινγιάτογλου.
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο οποίος γνωστοποίησε, με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το θλιβερό γεγονός, την αποχαιρετά με «βαθιά θλίψη», χαρακτηρίζοντας της έναν«ενάρετο άνθρωπο».
«Η Σεμέλη υπήρξε όχι μόνο εξαίρετη καθηγήτρια που τίμησε την πανεπιστημιακή έδρα, αλλά και μία γεμάτη καλοσύνη δασκάλα που παρακολουθούσε με διακριτικότητα, αφοσίωση και αγάπη τους φοιτητές και τις φοιτήτριές της σε όλη την πορεία της ζωής τους», επισημαίνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.
«Θυμόμαστε με συγκίνηση το ενδιαφέρον της»
«Όσοι και όσες είχαμε την τύχη να ασκηθούμε, ως προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές, στην Πανεπιστημιακή Ανασκαφή του Δίου, θυμόμαστε με συγκίνηση το ενδιαφέρον της για την εκπαίδευσή μας. Θα τη θυμόμαστε με αγάπη στο Συνέδριο "Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη" να προσέρχεται με το χαρακτηριστικό γρήγορο βήμα της και την εύηχη φωνή να ανακοινώνει τα αποτελέσματα της έρευνάς της στο Ιερό της Δήμητρος».
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στην Αχειροποίητο Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, ώρα 10:30.
- Νεκρό βρέφος στην Κυψέλη: Οι ομοιότητες με δύο καταγγελίες από το 2020 - Τι λέει το «Χαμόγελο του Παιδιού»
- Νέα προβλήματα στην τηλεματική του ΟΑΣΑ - Ξανά στο σκοτάδι πολλές στάσεις
- «Προσπαθήσαμε»: Φεύγει από τη Φουρνά η πολύτεκνη οικογένεια που είχε μετακομίσει για να ξαναδώσει ζωή στο χωριό
- Άνοιξε η ψηφοφορία για το νέο ευρώ - Το διπλό ελληνικό ενδιαφέρον