Πολιτισμός|21.05.2019 18:13

Game of Thrones: Τα spin off που περιμένουν οι φανς της σειράς

Newsroom

Ο George R.R. Martin δημοσίευσε ένα post στην ιστοσελίδα του επαινώντας το «Avengers: Endgame» και παράλληλα σχολίασε τη φάση στην οποία βρίσκεται η υλοποίηση των spinoff σειρών του GoT. «Και μιλώντας για την τηλεόραση, μην πιστεύετε ό,τι διαβάζετε. Τα δημοσιεύματα στο ίντερνετ δεν είναι αξιόπιστα», έγραψε ο Martin.

«Αναπτύσσονται πέντε διαφορετικές σειρές-διάδοχοι του Game Of Thrones (δεν μου αρέσει ο όρος "spinoffs") στο HBO, και τρεις από αυτές κινούνται με ομαλό τρόπο. Η μία που δεν πρέπει να αποκαλώ «The Long Night» ξεκινά γυρίσματα εντός της χρονιάς και οι άλλες δύο είναι στο στάδιο γραφής του σεναρίου, αλλά κοντεύουν να τελειώσουν. Περί τίνος πρόκειται; Δεν μπορώ να πω. Μπορείτε να πάρετε ένα αντίγραφο του Fire & Blood και να μοιραστείτε τις δικές σας θεωρίες».

Το «Fire & Blood» λαμβάνει χώρα 300 χρόνια πριν τα γεγονότα του GoT και επικεντρώνεται στην ιστορία των Targaryen. Ξεκινά με τον Aegon the Conqueror, δημιουργό του Iron Throne, και ακολουθεί όσους κάθισαν στον θρόνο.

Όσον αφορά το «The Long Night», η SJ Clarkson θα σκηνοθετήσει το πιλοτικό επεισόδιο και θα είναι εκτελεστικός παραγωγός. Η Jane Goldman αναλαμβάνει χρέη showrunner ενώ υπογράφει το σενάριο για το πιλοτικό επεισόδιο, το οποίο είναι βασισμένο σε μία ιστορία που εμπνεύστηκε μαζί με τον George R.R. Martin.

Η σειρά θα λαμβάνει χώρα χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα του «Game of Thrones» και θα δούμε το ταξίδι από την Εποχή των Ηρώων (Age of Heroes) στην πτώση του πολιτισμού, τη σκοτεινότερη της περίοδο, γνωστή και ως Τhe Long Night. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μάθουμε την πραγματική καταγωγή των White Walkers και άλλα πολλά που μας βασανίζουν εδώ και οχτώ σεζόν.

Μέχρι στιγμής, το cast αποτελείται από τους: Naomi Watts ("Gypsy","Ophelia") και Josh Whitehouse ("Poldark"), Miranda Richardson ("Harry Potter"), αλλά και τους Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Alex Sharp και Toby Regbo. Ένας εκ των παραγωγών του «Game of Thrones», ο Bryan Cogman λεγόταν ότι θα αναπτύξει τη δική του prequel σειρά, αλλά πρόσφατα επιβεβαιώθηκε από το HBO ότι δεν θα συνεχίσει με το project.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Guardian, ακόμα δεν είναι γνωστός ο ρόλος που θα ερμηνεύσει η Naomi Watts, πέρα του ότι θα παίξει μια χαρισματική γυναίκα της υψηλής κοινωνίας που κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό. «Μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο: από τα φοβερά μυστικά στην ιστορία του Γουέστερος μέχρι την αληθινή προέλευση των White Walkers, τα μυστήρια της Ανατολής στους Σταρκς, δεν πρόκειται για την ιστορία που πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε», αναφέρει η ανακοίνωση του HBO. 

Ο πρόεδρος του προγράμματος του HBO, Casey Bloys έχει ήδη παρακολουθήσει κάποιο πρώιμο υλικό της επερχόμενης σειράς. «Έχουμε πολύ καλούς σεναριογράφους, θα είναι συναρπαστικό το αποτέλεσμα. Ωστόσο, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, δεν συμβαδίζουν όλοι με το ίδιο πρόγραμμα, οπότε έχω δει διαφορετικές εκδοχές των επεισοδίων που θα αρέσουν». 

Η νέα σειρά θα κυκλοφορήσει το 2020. 

Game of ThronesΤζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν