Πολιτισμός|12.11.2018 16:34

Καρλ Λάγκερφελντ: Έκθεση γλυπτικής με αρχαιοελληνικό αέρα

Newsroom

Αφού πρόσφατα παρουσίασε την τελευταία cruise collection της Chanel στον ποταμό Chao Phraya της Μπανγκόκ, ο πολυμήχανος σχεδιαστής Καρλ Λάγκερφελντ (Karl Lagerfeld) αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα ακόμα πάθος του, εκείνο της τέχνης, και παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση σύγχρονης γλυπτικής στον χώρο της Workshop Carpenters Gallery στο Παρίσι.

Με τίτλο Architectures, η όλη ιδέα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα, σχεδιάστρια και διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων με έδρα τη Βηρυτό και το Παρίσι, Aline Asmar d'Amman.

Ένας δημιουργικός διάλογος που προέκυψε με τον Λάγκερφελντ την οδήγησε να ξεκινήσει μια εμπεριστατωμένη μελέτη πάνω στο θέμα και να προχωρήσει ύστερα στην υλοποίηση των σχεδίων του καλλιτεχνικού διευθυντή των οίκων Chanel και Fendi.

«Το να δουλεύω με τον Karl Lagerfeld είναι μεγάλη τιμή για μένα, όχι μόνο επειδή είναι ένας σπουδαίος σχεδιαστής με πολύπλευρο ταλέντο σε κάθε δημιουργικό τομέα, αλλά και επειδή η γνώση του επάνω σε αμέτρητα πράγματα είναι τεράστια!» τόνισε η αρχιτέκτονας.

μόδαΚαρλ Λάγκερφελντ