Πολιτισμός|14.06.2019 19:35

Ρώσοι κομμουνιστές ζητούν την απαγόρευση της «αηδιαστικής σειράς», Τσερνόμπιλ

Newsroom

Η νέα μεγάλη επιτυχία του HBO είναι βασικό θέμα συζήτησης το τελευταίο διάστημα σε όλο τον κόσμο. Η σειρά Τσερνόμπιλ που βρίσκεται στην κορυφή του IMDb, με βαθμολογία 9,6/10, ενώ στο αντίστοιχο ρωσικό KinoPoisk, έχει 9,1/10, έχει καταφέρει με μόλις 5 επεισόδια να εκπλήξει τους ειδικούς και το κοινό που το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. 

Παρόλα αυτά, υπάρχουν φωνές που εναντιώνονται στον τρόπο που παρουσιάζεται η ιστορία του Τσερνόμπιλ από το αμερικάνικο HBO. Μία από αυτές ανήκει στο Communists of Russia party (δεν είναι το γνωστό Communist Party of the Russian Federation), οι οποίοι θέλουν την απαγόρευση της σειράς στη Ρωσία.

Στην ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν τα επεισόδια «αηδιαστικά», πως η πραγματική τραγωδία είναι η ίδια η σειρά και όχι το θέμα που πραγματεύεται, ενώ τονίζουν πως είναι ψέμα ο τρόπος που παρουσιάζεται η ρωσική κοινωνία και οι πολίτες της. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το Κρεμλίνο έχει καταστήσει σαφές πως είναι ήδη στα σχέδιά τους να ετοιμάσουν μία σειρά-απάντηση σε αυτή του HBO, η οποία θα κατηγορεί τη CIA για την έκρηξη στον αντιδραστήρα. «Ψυχρός πόλεμος» σε τηλεοπτικό φόντο...

Τσερνόμπιλ HBO