Πολιτισμός|18.06.2019 14:24

4ο Φεστιβάλ Calderone: Φεστιβάλ φωτογραφίας, θεάτρου και κινηματογράφου

Newsroom

Ανοιχτό για το κοινό θα είναι το 4ο Φεστιβάλ Calderone, επί της Μελενίκου 31, Βοτανικός (στάση μετρό Κεραμεικός), που θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 24 Ιουνίου έως την Κυριακή 30 Ιουνίου, με εκθέσεις φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών κ.ά.

Φέτος, το φεστιβάλ περιλαμβάνει δύο εκθέσεις φωτογραφίας (αναλογική και ψηφιακή), και για πρώτη φορά, θα έχουν και διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Επίσης, θα δοθούν δυο θεατρικές παραστάσεις ενώ θα προβληθούν και κινηματογραφικές ταινίες.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Σ’ ότι αφορά το πρόγραμμα εκδηλώσεων, ξεκινάει τη Δευτέρα 24/6, και από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, το κοινό θα μπορεί να ‘ταξιδέψει’ μέσα από την έκθεση φωτογραφίας των σπουδαστών.

Επίσης, στις 21.00 θα δοθεί παράσταση από το τμήμα beginners του εργαστηρίου Υποκριτικής Calderone, σπουδή πάνω στην «Ανάθεση» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία/διδασκαλία Μαίρης Μαραγκουδάκη και χορογραφία έναρξης Δάφνης Αντωνιάδου, στο pocket theater, συνδρομή 5 ευρώ.

Το ίδιο πρόγραμμα ισχύει και για την Τρίτη 25 και Παρασκευή 28/6, ενώ Τετάρτη 26/6, Πέμπτη 27/6 και Σάββατο 29/6 εκτός από την έκθεση φωτογραφίας, θα δοθεί η παράσταση από το τμήμα advanced του εργαστηρίου Υποκριτικής Calderone, «Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ, σε σκηνοθεσία/διδασκαλία Μαίρης Μαραγκουδάκη.

Τέλος, την Κυριακή 30/6, θα ‘τρέχει’ η έκθεση φωτογραφίας, μεταξύ 18.00 – 23.00, στις 19.00 θα έχει δραματοποιημένη παρουσίαση από το τμήμα τραγουδιού σε καθοδήγηση του Νίκου Παινέζη, με ελεύθερη είσοδο, και στης 21.00 θα παρουσιαστεί μια εξερεύνηση των δυνατοτήτων της μη-γραμμικής αφήγησης στο σινεμά, συνδυάζοντας τη θεωρητική μελέτη με την πρακτική εφαρμογή σε ολοκληρωμένες ταινίες μικρού μήκους των σπουδαστών.

Περισσότερες πληροφορίες στο Calderone, Μελενίκου 31, Βοτανικός (στάση μετρό Κεραμεικός), τηλ. 213 00 58 407, www.calderone.gr.

calderoneέκθεση φωτογραφίας