Πολιτισμός|15.11.2018 12:41

Θέρμη: Φωτογραφική έκθεση για το Νοέμβρη του 1973

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Η έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων με θέμα «Η νεολαία στην πρώτη γραμμή των αγώνων: ο Νοέμβρης 1973 και τα άλλα Πολυτεχνεία» θα εγκαινιαστεί σήμερα, στις 19:30, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πινακοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρο Θέρμης.

Την έκθεση διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών σε συνεργασία με τον Δήμο θέρμης και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Νοεμβρίου.
Θα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό και ιστορικά τεκμήρια από τους αγώνες των νέων στην Ελλάδα την περίοδο της δικτατορίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, αγωνιστές της δημοκρατίας, μέλη του ΣΦΕΑ, θα υποδέχονται και θα ξεναγούν τους μαθητές των σχολείων και κάθε ενδιαφερόμενο για τους αγώνες των νέων εκείνης της εποχής. Άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων, θα καταθέσουν τη δική τους εμπειρία. 

Παράλληλα με τον δήμο Θέρμης, η έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων διοργανώνεται  στους δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Νεάπολης–Συκεών, ενώ την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση – συζήτηση για το θέμα στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πολυτεχνείο