Χαμένο φιλμ της Disney βρέθηκε στην Ιαπωνία
NewsroomΟ Ιάπωνας Γιασούσι Γατανάμπε είχε στην κατοχή του για 70 περίπου χρόνια μια anime ταινία, χωρίς να ξέρει ότι πρόκειται για ένα από τα εφτά φιλμ που θεωρούνταν για πάντα χαμένα. Ο 84χρονος ιστορικός αγόρασε το φιλμ στην Οζάκα, όταν ήταν έφηβος έναντι μόλις 4,4 δολάρια.
Ο Γουτανάμπε συνειδητοποίησε την σπανιότητα του φιλμ όταν διάβασε το βιβλίο «Όσβαλντ, ο τυχερός λαγός: Η Αναζήτηση για τα χαμένα καρτούν της Disney», του παλιού σχεδιαστή της Disney, Ντέιβιντ Μπόσερτ. «Είμαι μεγάλος φαν και χαίρομαι που έπαιξα έναν ρόλο στην ανάκτηση του φιλμ», δήλωσε ο 84χρονος στην τοπική εφημερίδα Asahi Shimbun.
Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC και της Lifo.gr, o Γουόλτ Ντίσνεϊ και ο σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων Ουμπ Άιγουερκς δημιούργησαν τον Όσβαλντ το 1927. Ήταν ο πρώτος χαρακτήρας των στούντιο που είχε την δική του σειρά. Συνολικά γυρίστηκαν 27 επεισόδια, αλλά ο «τυχερός λαγός» οδήγησε την εταιρεία σε μία δικαστική διαμάχη με την Universal Studios για τα πνευματικά δικαιώματα, το 1928.
Έτσι, η Disney ξεκίνησε να σχεδιάζει έναν νέο κεντρικό χαρακτήρα, που οδήγησε τελικά στην δημιουργία του πασίγνωστου Μίκι Μάους. Την υπόθεση του Όσβαλντ ανακίνησε μετά από δεκαετίες ο CEO της εταιρείας Μπομπ Ίγκερ, το 2006.
- Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή: Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια
- Ηλεκτρονικές απάτες: Πώς έκαναν «φτερά» από την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου πάνω από 150.000 ευρώ
- Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον αγνοούμενο Ισπανό στην Πύλο - Μυστήριο με την πορεία του ιστιοφόρου και το σημείωμα
- Συναγερμός στην Ευρώπη για τη σαλμονέλα: 306 κρούσματα στο Βέλγιο - Ανάκληση αυγών σε 8 ακόμη χώρες