Πολιτισμός|16.11.2018 18:47

Χαμένο φιλμ της Disney βρέθηκε στην Ιαπωνία

Newsroom

Ο Ιάπωνας Γιασούσι Γατανάμπε είχε στην κατοχή του για 70 περίπου χρόνια μια anime ταινία, χωρίς να ξέρει ότι πρόκειται για ένα από τα εφτά φιλμ που θεωρούνταν για πάντα χαμένα. Ο 84χρονος ιστορικός αγόρασε το φιλμ στην Οζάκα, όταν ήταν έφηβος έναντι μόλις 4,4 δολάρια. 

Ο Γουτανάμπε συνειδητοποίησε την σπανιότητα του φιλμ όταν διάβασε το βιβλίο «Όσβαλντ, ο τυχερός λαγός: Η Αναζήτηση για τα χαμένα καρτούν της Disney», του παλιού σχεδιαστή της Disney, Ντέιβιντ Μπόσερτ. «Είμαι μεγάλος φαν και χαίρομαι που έπαιξα έναν ρόλο στην ανάκτηση του φιλμ», δήλωσε ο 84χρονος στην τοπική εφημερίδα Asahi Shimbun.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC και της Lifo.gr, o Γουόλτ Ντίσνεϊ και ο σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων Ουμπ Άιγουερκς δημιούργησαν τον Όσβαλντ το 1927. Ήταν ο πρώτος χαρακτήρας των στούντιο που είχε την δική του σειρά. Συνολικά γυρίστηκαν 27 επεισόδια, αλλά ο «τυχερός λαγός» οδήγησε την εταιρεία σε μία δικαστική διαμάχη με την Universal Studios για τα πνευματικά δικαιώματα, το 1928.   

Έτσι, η Disney ξεκίνησε να σχεδιάζει έναν νέο κεντρικό χαρακτήρα, που οδήγησε τελικά στην δημιουργία του πασίγνωστου Μίκι Μάους. Την υπόθεση του Όσβαλντ ανακίνησε μετά από δεκαετίες ο CEO της εταιρείας Μπομπ Ίγκερ, το 2006. 

DisneyΜίκι Μάους