Πολιτισμός|17.11.2018 18:34

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Προκηρύσσεται η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή

Ναταλί Χατζηαντωνίου

Σε δηµόσια προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει το αµέσως επόµενο διάστηµα το υπουργείο Πολιτισµού, µε απόφαση της υπουργού Μυρσίνης Ζορµπά.

Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΠΟ, επισηµαίνοντας ότι «ο σηµερινός καλλιτεχνικός διευθυντής του ΜΜΘ, ο ταλαντούχος πιανίστας Γιώργος Λαζαρίδης, διανύει τον ένατο χρόνο παρουσίας του σε αυτή τη θέση, όµως η σχέση εργασίας του µε το ΜΜΘ, µια "σύµβαση µη εξαρτηµένης εργασίας" χωρίς προσδιορισµό θητείας ("µπλοκάκι"), δεν συνάδει µε τη διοικητική και νοµική αναδιάρθρωση η οποία έχει πλέον προχωρήσει σε ανανέωση της δοµής του Οργανισµού.

Η υπουργός Πολιτισµού και Αθλητισµού ανακοίνωσε στον Γ. Λαζαρίδη την πρόθεσή της και τη δυνατότητά του να υποβάλει και ο ίδιος υποψηφιότητα, και ακολούθως εκείνος υπέβαλε την παραίτησή του».

Όπως επίσης αναφέρεται, το ΜΜΘ απέκτησε πρόσφατα νέο γενικό διευθυντή, τον Γιώργο Τσιάµη, ο οποίος «έχει αναλάβει την επίβλεψη του διοικητικού µηχανισµού του φορέα και συνεργάζεται ουσιαστικά µε το 10µελές ∆Σ του Οργανισµού ΜΜΘ (από τον Ιανουάριο του 2016), όπου πρόεδρος είναι ο Νικήτας Μυλόπουλος». «Έτσι», καταλήγει η ανακοίνωση, «έχουν γίνει τα πρώτα απαραίτητα βήµατα για να περάσει το ΜΜΘ σε µια νέα εποχή διαφάνειας, εκσυγχρονισµού και εξωστρέφειας».